Rooney zet United met magistraal doelpunt op weg naar winst

Diederik Geypen
| 1 reacties

Manchester United heeft een overtuigende 0-2 uitzege geboekt bij West Ham United. Wayne Rooney was - vooral voor rust - een gesel voor de thuisdefensie en bekroonde zijn partij met twee treffers. Onze landgenoot Fellaini maakte de hele wedstrijd vol.

United – zonder de geblesseerde Van Persie – begon sterk op bezoek in Londen. Al had het dat vooral te danken aan een weergaloze ingeving van Wayne Rooney. De aanvaller nam in minuut zeven een botsende bal ter hoogte van de middenlijn op de slof. Met een prachtige boog zoefde het leer in doel.

Onder het oog van bondscoach Roy Hodgson verdubbelde de Engelsman de score. Na een blunder in de West Ham-defensie toonde Rooney geen genade. De afwezigheid van zijn Nederlandse spitsbroeder inspireerde hem danig. Net voor rust lukte hem net geen loepzuivere hattrick.

Derby in het achterhoofd

Met de derby tegen stadsrivaal City in het achterhoofd schakelden the Mancunians in de tweede helft een versnelling terug. Toch slaagde West Ham er niet in De Gea te verontrusten. Met nog vijftien minuten op de klok mocht matchwinnaar Rooney naar de kant. Aan de score veranderde niets meer in het slot en dus hebben de troepen van Moyes een goede generale repetitie achter de rug met het oog op dinsdag.