Fiorentina wint topper tegen geblesseerde Mertens

Jordy Ferket

Napoli is er niet in geslaagd de drie punten thuis te houden. Het verloor de Italiaanse topper tegen Fiorentina met 0-1. Rode Duivel Dries Mertens viel een kwartier voor tijd in, maar tien minuten later moest hij geblesseerd het veld verlaten. Ondanks de nederlaag blijft Napoli derde in de stand.

In de eerste helft kregen de toeschouwers geen doelpunten te zien, maar wel een rode kaart. Tien minuten voor de pauze moest thuisploeg Napoli met tien man verder, nadat Ghoulam van het veld werd gestuurd.

Ingevallen Mertens strompelt van het veld

Het leek er lange tijd op dat het een scoreloos gelijkspel ging worden. Maar in de slotfase profiteerden de bezoekers toch van dat mannetje meer. Joaquin scoorde de winning goal voor Fiorentina. Mertens viel een kwartier voor tijd in, maar tien minuten later strompelde hij geblesseerd van het veld.

Door de zege nadert Fiorentina tot op zeven punten van Napoli. De ploeg van Dries Mertens staat momenteel derde in de stand.