Puntendeling helpt Seedorf en AC Milan niet verder

Diederik Geypen

In de Serie A stonden vanavond nog twee duels op het menu. Het geplaagde AC Milan bleef op 1-1 steken bij Lazio Roma. Carlos Tévez bezorgde leider Juventus een zuinige zege uit bij de laatste van het klassement.

Lazio - AC Milan 1 - 1

In het duel tussen Lazio en AC Milan waren alle ogen gericht op Clarence Seedorf. De coach van de Milanezen ligt onder vuur na de resultaten van de jongste weken. In minuut 43 dacht Konko de druk die op de Nederlander rust wat weg te nemen. De Franse verdediger van Lazio devieerde de bal in eigen doel.

De vreugde was van korte duur voor de bezoekers. In de tweede helft herpakte Lazio zich en op aangeven van Lucas Biglia (ex-Anderlecht) maakte González de gelijkmaker. Beide ploegen schieten met dit punt weinig op in de stand.

Catania – Juventus 0 - 1

Catania versus Juventus kondigde zich aan als het duel tussen de laatste en de eerste. Toch kwamen de krachtsverhoudingen niet meteen tot uiting op het veld. Halverwege de partij gingen beide ploegen met een 0-0 de rust in.

In het tweede bedrijf kon de leider wel afstand nemen. Tévez zette de Oude Dame op 0-1. Toen even later Bergessio bij de thuisploeg rood kreeg, was het kalf voor Catania verdronken. Juventus kan de champagne stilaan koud zetten.