Belgisch kampioen Standard Fémina in bloemetjes gezet voor Clasico

Belgisch kampioen Standard Fémina in bloemetjes gezet voor Clasico
Foto: © SC

Standard Fémina wist zich na een 0-1 overwinning in Amsterdam te verzekeren van de Belgische titel in de BeNe League. De speelsters van de kampioenenploeg zullen voor de match van Standard tegen Anderlecht zondag het veld mogen betreden.

Door Aernout Van Lindt

Standard staat momenteel op kop in de BeNe League met drie punten voorsprong op Twente en zeven op Ajax, maar de kloof met de eerste Belgische achtervolger (Anderlecht) is met nog zeven wedstrijden voor de boeg groot genoeg: 22 punten. Genoeg voor een ticket voor de Champions League en de Belgische titel.

En daarom krijgen de speelsters van Standard Fémina aandacht voor de wedstrijd tussen de Rouches en Anderlecht bij de mannen, aanstaande zondag op speeldag 1 van de play-offs. Ze zullen op het veld een applaus in ontvangst mogen nemen van meer dan 25.000 fans op Sclessin.

"Speciaal gevoel"

"Dat zal een speciaal gevoel geven met zoveel fans", geeft Standardspeelster Aline Zeler aan. "Het is een mooie erkenning voor het vrouwenvoetbal. Fans komen ook af op prestaties en misschien dat als ze horen van onze titel, er nog meer mensen kunnen worden aangetrokken tot het vrouwenvoetbal. Dit is alvast een mooie recompensatie voor ons werk."

Morgen kan u hier bij ons nog een uitgebreid interview lezen met Zeler, die niet voor het eerst in haar carrière Belgische kampioen werd en ook met de Belgian Red Flames de laatste jaren mooie prestaties neerzet. Ook tegen Ajax was ze met een doelpunt in de slotfase matchwinnares.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties