Simons: "Kwam terug uit Duitsland voor de titel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 42 reacties
Simons: "Kwam terug uit Duitsland voor de titel"
Foto: © SC

Club Brugge begint vrijdag in het eigen Olympia tegen Sporting Lokeren aan 'Operatie Titel'. Vooral Timmy Simons wil zijn terugkeer bij blauw-zwart opleuken met een gouden plak. "We kunnen ons simpelweg geen tweede plaats veroorloven."

In het tussenseizoen werd Timmy Simons met veel tromgeroffel binnengehaald op Olympia. De Rode Duivel had het aanvankelijk - net als zijn ploeggenoten overigens - moeilijk. "Maar dat is normaal, hé. Ik was een nieuwe speler en zo'n aanpassing vraagt tijd. Welke wedstrijd ik ondertussen als de beste zie? De thuiswedstrijd tegen Standard was compleet."

En op die manier belanden we automatisch bij de titelrace. De Rouches lijken de voornaamste concurrent van Club in de race om de titel. "Maar niet enkel Standard", countert de aanvoerder op de webstek van blauw-zwart. "Eigenlijk speelt iedereen nog mee. Standard eindigde drie seizoenen geleden nog op een zesde stek in de reguliere competitie, maar strandde uiteindelijk op een zucht van de titel."

"Geloven dat titel haalbaar is"

"Maar iedereen moet geloven dat de titel haalbaar is", vervolgt Simons. "De honger in de groep is alvast heel groot. Of de gouden plak ons seizoen moet redden? Het Europese avontuur was van heel korte duur en ook in de Cofidis Cup scheerden we geen hoge toppen. Ik kwam terug uit Duitsland om een prijs te pakken. Club kan het zich niet veroorloven om voor de tweede plaats te strijden."

Maar eerst komen dus de veelbesproken play-offs. Voor Simons verrassend genoeg onontgonnen terrein. "Ik kan er dus nog geen oordeel over vellen", besluit de aanvoerder. "Alles hangt af van de vorm van het moment, denk ik. RSC Anderlecht, KRC Genk en Standard kregen de voorbije weken een dip voorgeschoteld. In de play-offs krijg je de rekening meteen gepresenteerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties