Antwerp-CEO Hofmans: "Geef ons nog even tijd om de schuldenberg weg te werken"

Nicola Cantoro
| 192 reacties
Antwerp-CEO Hofmans: "Geef ons nog even tijd om de schuldenberg weg te werken"
Foto: © SC

Nog 10 miljoen euro en de schuldenberg bij Antwerp is weggewerkt. CEO Gunther Hofmans ziet de financiële toekomst van het stamnummer één, in tegenstelling van wat sommige media beweren, rooskleurig in. Ook de licentie zou volgens Hofmans geen problemen mogen vormen voor Antwerp.

Volgende week moet Antwerp voor de licentiecommissie verschijnen. Hofmans heeft er alle vertrouwen in. “We hebben er alles aangedaan om een goed dossier in te dienen, maar 100% zeker kan je natuurlijk nooit zijn. Het lot van Antwerp hangt van de licentiecommissie af, maar ik zie geen enkele reden waarom we geen licentie zouden krijgen”, zegt de sterke man bij The Great Old.

“In twee en een half jaar hebben we twaalf miljoen euro weggewerkt. Niet slecht toch?”

De laatste tijd waren er enkele zaken die Hofmans niet goed waren bevallen. “Ik hoorde velen praten over ‘financiële problemen’ bij Antwerp. De realiteit is helemaal anders. Financieel zijn wij goed bezig. We doen elke dag wat we moeten doen. Wij zijn elke dag bezig met de financiële situatie in de club. De financiële situatie is niet zoals sommige media ons op dit moment aan het afschrijven zijn. Helemaal niet”, zegt Hofmans.

De schuldenberg van 22 miljoen euro moet wel zo snel mogelijk weggewerkt worden. “Wij komen van om en bij de 22 miljoen euro, nu is de schuldenberg 10 miljoen euro”, reageert Hofmans. “In twee en een half jaar hebben we twaalf miljoen euro weggewerkt. Niet slecht toch? Die 22 miljoen schulden zaten verspreid over maar liefst 193 schuldeisers. Van die 193 schuldeisers zijn er al 150 terugbetaald. Voor de resterende tien miljoen euro moeten we met de desbetreffende mensen aan tafel gaan om een akkoord te proberen bereiken.”

            “Dat er af en toe eens een probleem is, is wel logisch als je 22 miljoen euro moet wegwerken”

De vraag is nu op welke manier Antwerp de resterende 10 miljoen zal wegwerken. “Er zijn verschillende manieren om de club sneller gezond te maken. De promotie naar eerste klasse, een aanpassing van de tribunes,… Omdat wij met de zware schuldenberg zitten van het verleden, moeten we wel alles stap voor stap bekijken. We zijn er nu pas 2,5 jaar mee bezig. Geef ons nog even tijd om de resterende schulden weg te werken. Wij bekijken iedere dag de situatie en dat er af en toe eens een probleem is, is dan wel logisch. Een schuldenberg van 22 miljoen euro wegwerken is niet evident.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties