Balans na de reguliere competitie: Dromen zijn bedrog bij Charleroi?

Balans na de reguliere competitie: Dromen zijn bedrog bij Charleroi?
Foto: © Photonews

De reguliere competitie ligt alweer achter ons, de ticketjes voor de play-offs zijn verdeeld. Onze redactie maakt deze week van elke club de balans op. Telkens laten we een speler aan het woord. Sporting Charleroi doorliep een grijs seizoen, maar heeft nog dromen.

Door Cédric De Volder

Sporting Charleroi was dit seizoen eigenlijk een nobele onbekende in de Jupiler Pro League. De Zebra's kwamen op geen enkel moment in de problemen, maar tekenden ook niet voor echte uitschieters. Of toch? Op het veld van KRC Genk werd dan wel gewonnen met 0-3, maar dat was op dat moment eerder regel dan uitzondering.

"We hebben dit seizoen gedaan wat we moesten doen", analyseert ook Damien Marcq voetbaljaargang 2013 - 2014. "Charleroi kwam op geen enkel moment in ademnood. Ik denk dat elke fan daar op voorhand wel zou voor hebben getekend."

En die fans kwamen nooit echt in grote getallen naar Mambourg. Het ongezellige stadion van Sporting Charleroi wordt dan wel verkleind, maar dit seizoen leek het geen zicht zonder een dak. Marcq heeft dan ook een kunstje in gedachten om de fans alsnog te bedanken.

"Waarom zou Charleroi geen ticket voor de Europa League kunnen bemachtigen", besluit de middenvelder. "Als we goed aan de nacompetitie beginnen, is alles mogelijk. Al zullen we dan wel constanter voetbal op de mat moeten leggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties