Kouyate voelt verandering: "We moeten nu twee tot drie keer harder werken"

Kouyate voelt verandering: "We moeten nu twee tot drie keer harder werken"
Foto: © Photonews

Zondag begint play-off 1 met de kraker tussen Standard en Anderlecht. Paars-wit probeert al maanden de achtervolging op de leider in te zetten, maar werd constant door zichzelf gedwarsboomd. Cheikhou Kouyate ziet echter een nieuwe wind waaien. Eentje die de zeilen nog tien matchen bol moet zetten.

Want volgens de Senegalese verdediger zal het onder Besnik Hasi helemaal anders worden. "Besnik heeft een eigen stijl. Iedereen in de ploeg begint vanaf nul en de motivatie is dus optimaal", aldus Kouyate. "We zijn klaar voor Standard en willen de fans een mooi begin geven."

Onder Van den Brom werden de teugels wat te veel gevierd. Iets waar Hasi onmiddellijk paal en perk aan stelde. "Met het invoeren van het boetesysteem zit de de discipline er weer in. Nee, ik heb nog niets moeten betalen. (lacht) Dat zou ik ook graag willen vermijden. Het is ook niet zo dat er geen discipline was, want we zijn allemaal profs."

"We moeten nu harder werken"

Al voelen ze wel de verandering in de spelersgroep. "We moeten harder werken. Vandaag (dinsdag) was ik al om 8u op de club voor een eerste training en de tweede was al om 10u30. Om 8u is het meestal wel in twee groepen zodat niet iedereen hier zo vroeg moet zijn. We werken nu twee of drie keer zo hard als ervoor. Dat is een grote verandering, maar met de methodes van Van den Brom werden we ook kampioen."

De eerste wedstrijd onder de nieuwe hoofdcoach bracht alvast wat vertrouwen terug in de rangen. "We hielden er een goed gevoel aan over, maar we beginnen tegen de beste twee ploegen uit de competitie. Dat is direct andere koek. Standard staat al een hele tijd verdiend eerste. We gaan proberen er iets te rapen. Schrik voor de Hel van Sclessin? Dat staat niet in mijn woordenboek. Wij zijn wel al een heel seizoen aan het opbouwen, maar we werken hard om er snel te staan."

En daarvoor moet nu alles wijken. Ook een transfer waar Kouyate al een tijdje aan denkt. "Daar denk ik nu niet meer aan. Enkel die tien play-offmatchen tellen. Daarin moet ons seizoen gered worden. In het begin van het seizoen maakte ik de fout te veel met die transfer bezig te zijn. Ik had het mentaal moeilijk omdat het ook op het veld minder liep. Daar heb ik over gesproken met Van den Brom, Hasi en Van Holsbeeck. Ik ben een speler van Anderlecht en heb veel aan deze club te danken. Europees voetbal halen, is nu het enige waar ik mee bezig ben."

"Standard is Oostende niet"

Na Standard zal Anderlecht al een serieuze indicatie hebben voor welke plaatsen het meespeelt. "Standard heeft een sterke ploeg met stevige en snelle jongens", weet Kouyate. "Met twee of één spits? Dat moet je aan de coach vragen. Standard is Oostende niet, zeker niet op verplaatsing. Batshuayi is een klassespits en ook Ezekiel is goed bezig samen met Mpoku. We zullen als ploeg moeten verdedigen."

Maar wie is nu de sterkste ploeg? Standard of Brugge? "De ploeg die aan de leiding staat natuurlijk. Standard kende een mindere periode, maar ze staan al heel het seizoen daar bovenaan. Zonder de halvering van de punten was het heel moeilijk geworden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties