Nu al zekerheid: Rode Duivel wint Premier League

Nu al zekerheid: Rode Duivel wint Premier League
Foto: © SC

Wie de titel gaat pakken in Engeland? Dat is nog koffiedik kijken. Dat er een Belg op het hoogste schavot gaat staan, is wel al duidelijk. Een uniek gegeven eind maart, met mathematisch nog zeven titelkandidaten.

Door Aernout Van Lindt

Newcastle verloor gisteren in eigen huis met 0-3 van Everton. Niets speciaals, hoor ik u denken? Klopt, ware het niet dat het nummer 8 van de competitie door deze nederlaag dit seizoen nog maximaal op 67 punten kan terechtkomen. Leider Chelsea staat nu al op 69 punten.

Conclusie: enkel de top-7 kan nog kampioen worden. Voor Manchester United, Everton en Tottenham lijkt dat enkel mathematisch nog te kunnen, de vier andere toppers maken elk nog een kleine of grotere kans om uiteindelijk met de eindwinst aan de haal te gaan.

Belgisch festival

En dus is ook meteen duidelijk dat een Belg met de oppergaai gaat gaan lopen dit seizoen. Of het nu over Hazard (Chelsea), Kompany (Manchester City), Mignolet (Liverpool) of Vermaelen (Arsenal) gaat, een Belg pakt de trofee.

En zelfs als er nog grote mirakels gebeuren, blijft het een Belgisch festival. Everton (Lukaku/Mirallas), Tottenham (Chadli/Vertonghen/Dembélé) en Manchester United (Fellainin/Januzaj) hebben ook elk meerdere Belgen in de rangen.

Derde titel op rij

Het is ook meteen de derde titel op rij voor een Belg. Vorig jaar zat Adnan Januzaj al deels in de A-kern van Manchester United, al mocht hij geen minuut meespelen. Een jaartje eerder was Vincent Kompany met Manchester City de gelukkige.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties