Standard kampioen van België: "Maar we willen dit jaar ook de BeNe League winnen"

Standard kampioen van België: "Maar we willen dit jaar ook de BeNe League winnen"
Foto: © SC

Standard Fémina is de nieuwe kampioen van België. Het deed door winst op het veld van Ajax ook een goede zaak in de BeNe League, maar Aline Zeler predikt kalmte: "We moeten nog zeven lastige wedstrijden spelen."

Door Aernout Van Lindt

Standard won afgelopen vrijdag op het veld van Ajax met 0-1, na een echte thriller. "Het was niet onze eerste moeilijke wedstrijd van het seizoen. Misschien hebben we wat het geluk van de kampioen gehad op sommige wedstrijden", aldus doelpuntenmaakster Aline Zeler. "Maar het is meer dan geluk. We hebben een goede organisatie neergezet en hebben kunnen scoren op een corner. Ajax kreeg wel een paar kansen, maar was niet efficiënt en soms moet je al eens kunnen winnen ook al speel je iets minder."

Het valt inderdaad op. Tegen Twente werd in de blessuretijd gescoord, tegen OHL en PSV werd een scheve situatie rechtgezet en nu ging ook Ajax in de slotfase voor de bijl. Zo scoort Standard ook 9 op 9 tegen de drie Nederlandse topteams: "We hebben karakter getoond en we spelen echt door tot op de laatste minuut. We hebben er een jaartje ervaring bij en zijn nog overtuigder dan vorig jaar om elke match tot een goed einde te brengen."

"Blij met het ticket voor Champions League, maar ..."

Door de zege in Amsterdam is Standard Fémina ook al zeker kampioen van België. Het mag dus ook volgend jaar deelnemen aan de Champions League als Belgische vertegenwoordiger: "We zijn blij met de titel en het ticket voor de Champions League."

Toch werd de titel niet al te uitbundig gevierd: "We hebben wel een klein feestje gebouwd op het veld en in de kleedkamers, maar echt tijd om te feesten was er niet. Hopelijk kunnen we later op het seizoen ook de titel van de BeNe League vieren, dan zal het wel groot feest zijn", is Zeler duidelijk.

"Vorig jaar nog in het achterhoofd"

De BeNe League is een goed model voor Standard Fémina: "We moeten elke match alles geven in de BeNe League. Het is cool voor de competitie dat het globale niveau omhoog gegaan is. Er is dan ook geen enkele wedstrijd die we zomaar kunnen winnen. Er komen nog zeven lastige wedstrijden aan. We moeten nog naar Lierse en Anderlecht en ook nog spelen tegen OH Leuven. Dat zijn teams die tegen ons altijd gemotiveerd zijn."

Nog zeven matchen dus om ook de titel in de BeNe League binnen te hengelen: "We hebben nu wel een goede zaak gedaan, maar moeten mentaal en fysiek top blijven. We spelen voor het kampioenschap in de BeNe League, maar we zijn er nog niet. We zijn wel sterker dan vorig jaar, zowel qua ervaring als qua tactiek."

En dat de titel vorig jaar op de slotspeeldag verloren ging aan Twente, zorgt nu ook voor wat revanchegevoelens: "Dat we er toen heel dicht bij waren - we hadden toen genoeg aan een punt in Twente en kwamen 0-1 voor, maar het werd nog 3-1 - zit bij de speelsters en de supporters nog wel in het achterhoofd."

Zondag zullen de vrouwen van Standard Fémina voor hun Belgische titel alvast gehuldigd worden voor de wedstrijd tussen Standard en Anderlecht op Sclessin. Dat kan u HIER nog eens nalezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties