Voorzitter Liga: "Alarmerend dat derdeklassers niet langer willen promoveren"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 54 reacties
Voorzitter Liga: "Alarmerend dat derdeklassers niet langer willen promoveren"
Foto: © Photonews

Er dreigt een slagveld in de Belgacom League. Een pak tweedeklassers dreigen immers een licentie voor volgend seizoen te mislopen. Toch maakt Guido De Croock zich vooralsnog geen zorgen. "De voorbije jaren waren er geen dalers meer door financiële zorgen."

Onder meer Antwerp FC, RWDM Brussels en White Star worden tot de zorgenkinderen gerekend. Kalendermanager Nils Van Branteghem zou zelfs al hebben gecommuniceerd dat het niet onrealistisch is dat enkele middenmoters uit derde klasse de Belgacom League moeten komen depanneren.

"Er zijn elk jaar problemen"

"Maar het is zo ver nog niet", aldus Guido De Croock op Sporza. "We gaan eerst de beslissing van de Licentiecommissie afwachten. En dan nog bestaat de mogelijkheid om in beroep te gaan, hé. Ik ben niet pessimistisch. Er zijn elk jaar problemen, maar die clubs lossen dat dan wel op."

Maar de voorzitter van de Liga voor Tweedeklassers brengt niet enkel een goednieuwsshow. "Het baart me dan weer wel zorgen dat de derdeklassers geen zin hebben om te promoveren. Er zijn maar een vijftal derdeklassers die een licentie aanvragen. Hoe moeten we dan de fans nog naar het stadion lokken?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 16:00 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties