Balans na de reguliere competitie: Lokeren draait weer een uitstekend seizoen

Nicola Cantoro
| 1 reacties
Balans na de reguliere competitie: Lokeren draait weer een uitstekend seizoen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De reguliere competitie ligt alweer achter ons, de ticketjes voor de play-offs zijn verdeeld. Onze redactie maakt deze week van elke club de balans op. Telkens laten we een speler of trainer aan het woord. Lokeren-coach Peter Maes kijkt tevreden terug.

Door Nicola Cantoro en Jordy Ferket

Het zou moeilijk worden om de prestaties van vorig seizoen te herhalen. Dat wisten ze ook bij Lokeren, maar toch zijn ze erin geslaagd om nog beter te presteren. Met bekerwinst en een plaatsje in play-off 1 kunnen de Waaslanders terugblikken op een goed seizoen.

Vooral de constante bij de ploeg van Peter Maes valt op. “Ik heb de statistieken van de afgelopen vier seizoenen bekeken. Wij hebben 46 procent van de punten behaald. Dat betekent dat wij een enorme constante in onze prestaties hebben ontwikkeld dit seizoen”, vertelde Peter Maes aan Voetbalkrant.com.

Die constante zie je overal terug. “In de eerste periode van dit seizoen hadden we nog het probleem dat we te veel en te gemakkelijk doelpunten slikten. Wij moesten toen te veel doelpunten maken om een resultaat neer te zetten. Dat hebben we na de winterstop weggewerkt. In de eerste ronde haalden we 26 punten en in de tweede ronde 25. Dus ook daar zit een constante in.”

“We zitten dicht tegen onze top”

Toch zag Maes ook een werkpuntje. “We konden niet altijd een voorsprong vasthouden. Maar als je 30 wedstrijden speelt, dan zal je wel eens ergens verval moeten hebben. Anders speel je los kampioen. Ik denk dat wij moeten kijken naar het evenwicht en de stabiliteit en dan denk ik dat we een heel goed seizoen hebben neergezet.”

Kan Lokeren nog beter? “We zitten nu dicht tegen onze top. We kunnen niet naar 48 of 49 procent gaan, want dan hoor je tot de top-3. Dit seizoen was een enorme prestatie van iedereen die eraan meegewerkt heeft”, besloot Lokeren-trainer Peter Maes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties