Maes: "Zolang ik zelf niet het gevoel heb dat de cyclus rond is, zal ik niet vertrekken"

Nicola Cantoro
| 9 reacties
Maes: "Zolang ik zelf niet het gevoel heb dat de cyclus rond is, zal ik niet vertrekken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag opent Lokeren play-off 1 tegen Club Brugge, de ploeg van het moment. Geen sinecure als je zojuist de Beker van België op zak hebt gestoken. Ook Lokeren-trainer Peter Maes moet zijn hoofd nu richten op de play-offs in een periode waarin zijn naam bij allerlei topclubs circuleert.

Door Nicola Cantoro en Sander De Graeve

“Ik ga nu niet zeggen dat de spelers op de toppen van hun tenen liepen deze week op training”, zegt Maes. “Maar de concentratie naar de wedstrijd toe zal er zeker zijn. Wij willen nu zo goed mogelijk doen in PO1. Wij moeten niet per se in de top drie eindigen. Wij hebben andere ambities. Ons de doel was bekervoetbal en PO1 halen. We staan nu op acht punten van de leider, maar ook als we op drie of vier punten zouden staan, zou die ambitie niet veranderen.”

“Ik zal zeker niet verschieten als Genk nog in de top drie eindigt”

Een plaats in de top drie is dus zeker geen ambitie voor de bekerwinnaars. “Onze ambitie is die vierde plaats. Ik zie nu al de ploegen voor mij die in aanmerkingen komen voor de top drie.” En daar is een grote verrassing bij voor Maes. “Ik schrijf Genk daar niet in af. Die kunnen misschien wel bevrijd zijn en de play-offs leren ons uit het verleden dat er altijd wel een outsider is en dat iemand vanuit de zesde plaats kan klimmen naar de Europese plaatsen. Ik zal zeker niet verschieten als Genk nog in de top drie eindigt.”

De laatste tijd was er veel te doen om de toekomst van Maes. Iedereen ziet Maes al als trainer bij een topclub. Vooral de naam van Anderlecht circuleerde vlotjes in allerlei media. “Ik ben blij dat eindelijk de perceptie er is dat ik klaar ben voor een topclub. Er is altijd wel een beetje twijfel geweest of ik er wel helemaal klaar voor was. Nu zitten we in een situatie dat niemand er nog naast kan kijken.”

“Ik ben blij  dat de perceptie er eindelijk is dat ik klaar ben voor een topclub”

Maar aan die stap hogerop wil de Lokeren-trainer nog niet te veel denken. “Ik heb hier nog een overeenkomst van twee jaar. En zolang die overeenkomst nog lopende is, moet ik niet veel verder kijken. Nu moet ik bezig zijn met datgene waar ik bezig mee moet zijn. En dat is PO1.”

Als we het verleden moeten geloven, is er geen twijfel meer mogelijk. Maes vertrekt na het vierde jaar werken bij een club. En laat dit jaar nu juist het vierde jaar zijn. “Ik had altijd wel het gevoel bij iedere club dat ik na vier jaar wel eens aan iets nieuw toe was. Dat gevoel heb ik hier niet. De komende weken zullen het bestuur en ik dan bepalen in hoeverre we kunnen doorgroeien naar volgend seizoen. En daar zal mijn beslissing van afhangen. Zolang ik zelf niet het gevoel heb dat die cyclus rond is, zal ik niet vertrekken”, besluit Maes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties