Racing Genk fairste ploeg van reguliere competitie

Nicola Cantoro
| 13 reacties
Racing Genk fairste ploeg van reguliere competitie
Foto: © SC

Racing Genk kende niet zijn beste seizoen. Op de valreep kon het zich verzekeren van PO1. Toch hebben de Limburgers nu al hun eerste prijs beet: die van fairste ploeg van het reguliere seizoen. Alleen daardoor zou Genk al een Europees ticket kunnen bemachtigen, al is die kans zeer klein.

De punten werden toegekend op basis van sportieve factoren zoals gele en rode kaarten, positief spel, respect, houding officials en de houding van de supporters. Racing Genk gaat voor de tweede maal op rij met de prijs lopen. De Genkenaars maken met de prijs kans op een ticket voor de eerste voorronde van de Europa League indien het zich niet kan plaatsen via de Jupiler Pro League. Die kans is wel heel klein aangezien België in december 2013 pas op de 18e plaats stond in de UEFA Fair Play Ranking en enkel de drie hoogst geklasseerde landen een extra Europees ticket toebedeeld krijgen.

"Als één blok achter de ploeg staan vanaf zaterdag en al het negativisme bannen"

Voorzitter Houben is opgetogen met de prijs. “Dat we deze titel nu verdienen, ondanks het hobbelige parcours dat we hebben afgelegd, stemt me hoopvol voor de play-offs en de verdere toekomst van onze mooie club. Het is in ieder geval een fraai bewijs dat we de waarden die uitgaan van onze FRZA!-leuze “Is bontblauw, wil winnen, maakt sterker” zowel op als naast het veld steeds meer en meer kracht bijzetten", aldus Houben op de website van de club.

"Positivisme stuwt voort", gaat de voorzitter verder. "Ik wil dan ook vragen aan al onze supporters om zich vanaf zaterdag, als we in de Cristal Arena tegen Zulte Waregem spelen, als één blok achter de ploeg te scharen en al het negativisme te bannen.”

De scheidsrechters vullen na elke wedstrijd van de reguliere competitie een formulier in waarin zij punten geven op een aantal criteria. “KRC Genk kende een bewogen seizoen maar deze prijs toont dat een club die, ondanks moeilijke momenten, vanuit een positieve houding blijft werken, hiervoor beloond kan worden”, zegt Michel Dupont, voorzitter van de Pro League.

Top 5:

1.Racing Genk

2.RSC Anderlecht

3.KV Oostende

4.KV Mechelen

5.Sporting Lokeren

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties