Club Brugge, Anderlecht, Lierse en AA Gent hofleveranciers voor Red Flames U19

Club Brugge, Anderlecht, Lierse en AA Gent hofleveranciers voor Red Flames U19
Foto: © SC

De Red Flames onder de 19 jaar stomen zich klaar voor de eliteronde op de Heizel. Vandaag werd de 18-koppige selectie voor die wedstrijden in Brussel bekendgemaakt.

De eliteronde is de laatste horde op weg naar het EK deze zomer in Noorwegen. Enkelen uit de huidige lichting van de U19 maakten vorig jaar al eens kennis met een toernooi op het hoogste niveau, tijdens het EK U17 in Zwitserland.

Om daar te raken gingen de jonge Red Flames toen voorbij Duitsland. Ook nu is Duitsland weer de groepsfavoriet op weg naar plaatsing, maar misschien kan het thuisvoordeel in het Koning Boudewijnstadion voor een extra boost zorgen. Fans zeker welkom in Brussel.

Het speelschema:

Zaterdag 5 april > België - Oekraïne (14 uur)
Dinsdag 7 april > België - Tsjechië (14 uur)
Donderdag 10 april om > België - Duitsland (11 uur)

Bondscoach van de U19 Kris Van Der Haeegen heeft zijn achttien namen bekendgemaakt voor de drie duels. Daarbij valt op dat er van Lierse, Gent, Anderlecht en Club Brugge telkens een serieuze afvaardiging komt.

De selectie:

Tine De Caigny, Sofie Huygebaert en Jana Vanhauwaert (Club Brugge), Diede Lemey, Lucinda Michez, Britt Vanhamel en Lola Wajnblum (Anderlecht), Silke Leynen, Tinne Van den Bergh, Elke Van Gorp en Chloë Van Mingeroet (Lierse), Paulien Windels, Elien Van Wynendaele, Jessie Taets en Margaux Van Ackere (AA Gent), Sheila Broos (KSK Heist), Magalie Dinon (Standard) en Sheryl Merchiers (Zulte Waregem).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties