Slotspeeldag bepalend volgens Peters: "Westerlo heeft routine om het af te maken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Slotspeeldag bepalend volgens Peters: "Westerlo heeft routine om het af te maken"
Foto: © Photonews

Dit weekend gaat de tweede klasse de laatste rechte lijn in. Met nog vier ploegen in de running en nog evenveel speeldagen te gaan, belooft de titelstrijd met bijhorend ticket naar eerste spannender dan ooit te worden. Notoir volger Dave Peters wikt en weegt de kansen van de pretendenten.

Westerlo (66), Eupen (65) STVV (63) en Moeskroen-Péruwelz (61). In die volgorde beginnen ze aan het slotluik. “Het kan nog alle kanten op”, opent Peters in gesprek met Voetbalkrant.com. “Bij Eupen hebben ze de laatste match wel een tikje gekregen na de 0-0 tegen Wezet. Heel bizarre partij, twee rode kaarten en pas beginnen voetballen met negen man.”

“Eupen speelt rotaanvallend met backs die bijna buitenspelers zijn. Ze hebben niet toevallig het vaakst gescoord, met een goeie cocktail van jongens uit de academie en enkele Spanjaarden.”

De derde in de rankschikking speelt met zes zeges op rij een knappe remonte klaar. “STVV is sowieso de morele winnaar”, vindt Peters. “Ibrahim Somé viel nu wel uit maar in principe moeten ze dat verlies met een Gregory Dufer en Mohamed Aoulad - die er bij momenten bovenuit steekt – kunnen opvangen. Yannick Ferrera is ook een topcoach met veel ambitie. Ik zie hem wel een carrière maken. Hij wil ooit de Champions League winnen.”

Waterdragers

Moet de huidige koploper nog vrezen voor zijn plek? “Westerlo bezit een sterk blok met voldoende individuele klasbakken die de boel kunnen openbreken”, aldus Peters. “Als het daar even niet loopt, vangen ze dat wel op.  Ze hebben ook jongens die niet vies zijn om een emmer water te dragen.”

Ik zie Ferrrera wel een carrière maken. Hij wil ooit de Champions League winnen”

Wat met Moeskroen-Péruwelz? “Moeskroen is een beetje dubbel. Op de belangrijke momenten laten ze het wel eens afweten. Ik heb ze een paar keer aan het werk gezien. Ze hebben heel goed ingekocht – ingekregen van Lille zeg maar – tijdens de wintermercato, met aanvaller Nicolas Perez en Thibault Peyre. Een centrale verdediger die een mooie toekomst in de Ligue 1 wacht.”

Slotspeeldag

Een definitief oordeel in het kampioenschap verwacht Peters niet voor meteen. “Ik ga ervan uit dat de beslissing op de slotspeeldag valt. Westerlo heeft in principe de routine en ervaring om het af te maken. Maar als het thuis tegen Eupen moet gebeuren, dan is dat niet meer van tel natuurlijk.”

“Het belooft heel spannend te worden. Het zou zo maar kunnen dat indien ze gelijk spelen de huidige nummer drie Sint-Truiden met de titel gaat lopen. Dat zou heel spectaculair zijn.”

Programma Westerlo

Heist (uit)

Geel (thuis)

Moeskroen-Péruwelz (uit)

AS Eupen (thuis)

Programma AS Eupen

Excelsior Virton (thuis)

Sint-Truiden (uit)

RWDM Brussels (thuis)

Westerlo (uit)

Programma Sint-Truiden

Moeskroen-Péruwelz (uit)

AS Eupen (thuis)

Tubeke (uit)

Lommel United (thuis)

Progrmma Moeskroen-Péruwelz

Sint-Truiden (thuis)

RWDM Brussels (uit)

Westerlo (thuis)

Boussou Dour Borinage (uit)


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties