Sels heeft hoofdstuk Lierse afgesloten: "Denk enkel aan toekomst met Gent"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Sels heeft hoofdstuk Lierse afgesloten: "Denk enkel aan toekomst met Gent"
Foto: © Photonews

Matz Sels keert zaterdagavond terug naar de club die hem lanceerde op het hoogste niveau: Lierse. De doelman vertoefde enkele maanden in de B-kern op het Lisp, maar komt sinds begin dit jaar uit voor AA Gent. "Het waren moeilijke maanden, maar het is uiteindelijk goed afgelopen."

Sels raakte het vorig seizoen niet eens met Lierse omtrent een contractverlenging. De Pallieters namen hem dat niet in dank af en stuurden hem daarom naar het tweede elftal. “Dat waren heel erg moeilijke maanden, maar uiteindelijk is het allemaal goed afgelopen”, begint de goalie bij Voetbalkrant.com.

"Ik was niet aan de kant gezet door sportieve prestaties. Dat wisten geïnteresseerde clubs ook wel"

“Ik heb heel veel geleerd tijdens die maanden dat ik in de B-kern zat. Het is een goede leerschool geweest. Ik wist dat ik hard moest blijven werken, want dat er zich wel een opportuniteit zou voordoen. Je kan zeker zeggen dat ik er mentaal sterker ben uitgekomen.”

Aan één iets heeft Sels zich steevast opgetrokken: “Vanaf dag één dat er problemen waren, wist ik dat er ploegen waren die me wel wilden. Ik was niet aan de kant gezet door sportieve prestaties en dat wisten die geïnteresseerde clubs ook.”

“In het begin werkte ik hard en hoopte ik alsnog op een kans bij Lierse. Maar de coach kon echter niets veranderen aan mijn situatie. Naarmate het seizoen vorderde werkte ik naar iets anders toe (een transfer, nvdr.).”

"Ik was heel graag bij Lierse en was er ook graag gezien"

Het is alvast niet met tegenzin dat Sels terugkeert naar zijn ex-club. “Neen, ik vind het wel leuk om er terug te keren. Ik was heel graag bij Lierse en was er ook altijd graag gezien. Ik heb hier en daar ook nog contact op de club en de goeie herinneringen zullen altijd de bovenhand nemen op de mindere momenten.”

“Of ze het zich bij Lierse beklagen dat ze mij lieten vertrekken? Dat weet ik niet. Maar uiteindelijk is er meer dan genoeg gezegd over al die zaken. Het is een periode die ik heb afgesloten. Ik kijk nu enkel naar de toekomst, met AA Gent.”

Morgen laten we Matz Sels ook nog aan het woord over de moeilijke week van AA Gent en de ambities in play-off 2. Hou Voetbalkrant.com dus zeker in de gaten!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties