Reactie De Pauw: "Had het gevoel dat mijn kopbal zeker binnenging"

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
De Pauw: "Had het gevoel dat mijn kopbal zeker binnenging"
Foto: © Photonews

Lokeren morste tegen Racing Genk met de kansen en moest zo na 90 minuten vrede nemen met een gelijkspel. Nill De Pauw, die zelf enkele uitstekende mogelijkheden had om te scoren, bleef achter met een dubbel gevoel. "Hopelijk gaan die kansen er volgende week wel in."

Robby Morren in Lokeren

Welk gevoel heb je na het gelijkspel tegen Genk?

"Ik heb een dubbel gevoel. We hebben een goede reactie getoond na onze nederlaag tegen Club Brugge en dat wilden we graag. Wij hadden de match in de eerste helft eigenlijk moeten beslissen, we hadden verschillende grote kansen. We kunnen nu toch met een redelijk positief gevoel naar Anderlecht toeleven."

In die eerste helft boksten jullie enkele hele mooie aanvallen in elkaar.

"We vonden elkaar goed, we gebruikten de ruimtes tussen de linies goed en we kwamen scherp voor doel. Die laatste pass ontbrak in de tweede helft wat, want ook dan lagen nog wel mogelijkheden."

Vind je dat Lokeren meer dan een gelijkspel verdiende?

"Misschien hadden we de drie punten wel verdiend. Wij hadden de meeste kansen en we zetten het meeste druk. Ik vond dat wij goed voetbal brachten en de meeste kwaliteit op het veld legden. Het is jammer dat we de 3 punten niet thuishouden."

Jij had zelf een uitstekende kans om die tweede treffer te scoren. Wat gebeurde er bij die fase?

"Ik had twee goede kopbalkansen. Die eerste kreeg ik van Patosi. Die ging onbegrijpelijk naast terwijl ik het gevoel had dat die 100% binnen ging. Die tweede kopbal probeerde ik te deviëren, maar de bal kwam te centraal. Ach, ik hoop dat ik ze volgende week wel binnen kan koppen."

Geeft deze prestatie vertrouwen met het oog op de komende matchen?

"Ik denk dat de ploeg trots mag zijn op deze prestatie. We moeten op dit elan trachten verder te gaan: dezelfde kwaliteit brengen, druk naar voren zetten en veel kansen afdwingen."

Het was afwachten hoe jullie zouden reageren na de bekerwinst, want jullie hebben dat Europees ticket nu al op zak.

"We spelen sowieso heel bevrijd, want we hebben niets te verliezen. Ik heb al vaak gezegd dat de zware nederlaag tegen Club Brugge overdreven was. We hebben daar ook goed gevoetbald, maar we incasseerden daar doelpunten die we normaal niet incasseren. Tegen Genk gaven we één of twee kleine kansen weg, maar daar scoorden zij wel uit en dat is jammer voor ons. Zelf hadden we een vijftal goede kansen, maar we scoorden slechts één keer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties