Top&Flop Anderlecht staat op, AA Gent slaapt in

Anderlecht staat op, AA Gent slaapt in
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Anderlecht staat op

Wie vorige week had gezegd dat Anderlecht tegen Club Brugge zou uitpakken met én een gedurfde opstelling én gedurfd voetbal en daar ook nog eens zou worden voor beloond met een klinkende 3-0 overwinning, zou zot zijn verklaard. En toch: plots staat Anderlecht op, misschien te laat, maar evengoed net op tijd om alsnog met de oppergaai aan de haal te gaan. Kouyaté en Tielemans waren de drijvende krachten, het aanvallend geweld deed de rest.

Zulte Waregem speelt mee

Wie aan het begin van het seizoen had gezegd dat Zulte Waregem na twee matchen in play-off 1 nog zou meedoen om de titel, zou zot zijn verklaard. Alle (extra-)sportieve problemen ten spijt, blijft Essevee misschien wel de meest constante ploeg van onze Pintjesliga. Tegen Standard was het niet enkel dartel, maar ook oerdegelijk. Volgende week winnen van Club Brugge en Zulte Waregem staat waar het vorig jaar stond: op plaats twee. Sep Vanmarcke rijdt met Cancellara, Boonen én Sagan naar de meet ... en wie weet?

Belgian Red Flames klaar voor Noorwegen

Rijpheid en efficiëntie. Dat waren de punten waar de Belgian Red Flames nog wat moesten aan werken toen ze in september aan hun WK-kwalificatiecampagne begonnen met een 2-0 tegen Albanië.

Enkele dagen later stonden de Flames met de voetjes op de grond na een 4-1 in Noorwegen. Sindsdien zijn de meisjes vrouwen geworden, Red Flames is ondertussen meer dan louter een naam. De 0-6 in Albanië moet vertrouwen geven als de EK-finalist op bezoek komt aan Den Dreef, nu donderdag.

FLOP

Blauw-zwart verdrinkt

Vorige week was het nog geweldig op het middenveld voor Club Brugge, deze keer een collectieve off-day. Blauw-zwart verdronk als nooit tevoren en mist zo dé ultieme kans om leider te worden. Het ging de voorbije weken zo gezwind dat niemand twijfelde aan de titelambities van deze ploeg, terwijl nu ineens weer vier kandidaten meespelen om de titel. Het wordt ook snel herbronnen, want zaterdag wacht een uitwedstrijd aan de Gaverbeek.

Gent heeft geen zin

Triest, triester, AA Gent. We kunnen er stilaan elke week over schrijven, maar de Buffalo's blinken ondertussen ook uit in totale apathie. Een extreem gelaten spelersgroep op het veld, een extreem gelaten Mircea Rednic na de partij.

Louwagie en De Witte hamerden er op om van play-off 2 iets te maken, maar het bakt er werkelijk niets van. Het moet beter kunnen, maar het lijkt nu alweer wachten op een nieuw seizoen en een nieuwe trainer.

Play-off 2 en 3 

En ook op de andere velden zaterdag tijdens play-off 2 en 3 viel er weer weinig te beleven. Zes doelpunten uit vijf wedstrijden, vaak bedroevend voetbal en stilaan ook minder animo in de stadions. 'Hoogtepunten' waren wat aanslagen op benen, een domme rode kaart van Geraerts en een dom tweede geel van Vandam. De jeugd krijgt kansen, het voetbal floreert er niet bij.

Ongeluksvogels van de week: Christian Benteke & Koen Casteels

Wat een pechweek voor de Rode Duivels. Twee van hen vielen uit en missen het WK. Eerst Christian Benteke, die door zijn achillespees minstens zes maanden buiten strijd is. En ook derde doelman Koen Casteels is ondertussen buiten strijd door een scheenbeenbreuk. Marc Wilmots moet nu al beginnen puzzelen en we zijn nog op maanden van het WK in Brazilië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties