Reactie Kouyate herstelt evenwicht: "Ik speel liefst op het middenveld"

Kouyate herstelt evenwicht: "Ik speel liefst op het middenveld"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cheikhou Kouyate, dat niemand daar aan gedacht had tot nu toe om het gat op het middenveld op te vullen. Gisteren tegen Club liep de Senegalees zich de longen uit het lijf, recupereerde ballen en maakte het leven van Youri Tielemans een pak makkelijker.

Johan Walckiers in Anderlecht

Hasi gaf achteraf aan dat hij ook met het idee speelde om Mbemba op het middenveld te zetten, maar uiteindelijk koos hij voor de ervaring van Kouyate. En dat draaide goed uit. "De trainer vroeg me begin deze week of ik klaar was om op het middenveld te spelen", zei Kouyate. "Ik speel sowieso het liefst in het midden. Daar komen mijn fysieke kwaliteiten beter tot hun recht."

Tielemans kon zich zo ook meer uitleven in zijn offensieve rol. "Youri had een vrije rol en moest vooral de aanvoer naar de spitsen voorzien. Ik moest het spel controleren van de trainer. Die tactie liep fantastisch. Vooral de eerste helft hebben we laten zien dat we er nog staan. Maar dat was de verdienste van de hele ploeg. We toonden de juiste mentaliteit. Veel veranderen moet er dus niet gebeuren voor de wedstrijd tegen Lokeren. Met mij op het middenveld? Liefst, maar de trainer weet waar ik het best speel."

Na zeventig minuten had Kouyate wel wat last. zijn ploegmaats moesten er mee lachen. "Hij is niet gewoon van zo veel te lopen hé", grijnsde Praet. "Nee, hij heeft het schitterend gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties