Man U-doelman put moed uit CL-finale van 1999

Man U-doelman put moed uit CL-finale van 1999
Foto: © SC

David De Gea speelt morgenavond een alles-of-niets-spelletje in het huis van Bayern München. De doelman zal waarschijnlijk wel wat werk op te knappen krijgen, maar denkt daarbij terug aan de Champions League-finale van 1999.

Een finale die bij de meeste mensen wel in het geheugen gebrand staat. Bayern München stond na 90 minuten nog altijd op voorsprong, maar in een knotsgekke slotfase plooiden Ole Gunnar Solksjaer en Teddy Sheringham de situatie nog helemaal om en Manchester United mocht de Beker met de Grote Oren de lucht insteken.

Dat wil De Gea dit seizoen ook doen, maar daarvoor moet eerst gescoord worden in de Allianz Arena, want na de 1-1 uit de heenmatch moet United scoren en minstens gelijkspelen. "Ik was acht jaar bij die fameuze finale, maar ik heb het wel gezien en later duizend keer herhaald", zegt hij in The Sun. "Het was ongelooflijk, iets dat bijna nooit weer kan gebeuren. Je zult weinig Europese clubs zien die op zo'n manier zullen winnen." 

"We hebben zeker een kans. De stand is gelijk en we zullen blijven vechten tot het einde. Dit is een grote club en op de momenten dat je moet opstaan, moet je laten zien dat je voor een grote club speelt."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties