Interview Vader Origi: "Divock naar Brazilië? Geen slecht idee"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 54 reacties
Vader Origi: "Divock naar Brazilië? Geen slecht idee"
Foto: © Photonews

Bij Lille OSC maakt momenteel een jonge landgenoot zijn naam. Divock Origi dwong de voorbije weken een basisplaats af in Noord-Frankrijk. Onze redactie had een exclusief gesprek met vader en voormalig speler van KRC Genk Mike Origi.

Door Cédric De Volder

Divock Origi is één van die jonge landgenoten die de toekomst van onze Rode Duivels in het roze kleuren. De 18-jarige aanvaller verzamelde de voorbije maanden al een pak speelminuten, maar dwong de voorbije weken een basisplaats af. Bovendien is zijn vader ene Mike Origi, een aanvaller die in 1999 nog de landstitel pakte met KRC Genk.

Mike, Divock speelt momenteel de pannen van het dak bij Lille OSC. Ben je verrast door zijn evolutie?

"Hij stond de voorbije acht wedstrijden in de basiself, dus ik kan dat alleen maar toejuichen. Zijn ontwikkeling verloopt enorm vlot. Hij heeft al een pak stappen gemaakt in vergelijking met vorig seizoen. Bovendien is Lille een ideale club voor Divock. De jongeren krijgen echt wel een kans in Noord-Frankrijk. Lille staat dan ook bekend om een uitstekende opleiding, hé. Of ik dit nu al verwacht had? Ik wist dat Divock de kwaliteiten heeft om te slagen, maar het bleef afwachten hoe hij met de druk zou omgaan."

Is hij beter dan zijn vader?

"Op dit moment doet hij het alleszins beter dan mij. (lacht) Al is het natuurlijk moeilijk om zo'n vergelijking te maken. Pas op: hij vraagt regelmatig advies, hé. Meestal zitten we na een wedstrijd eventjes samen, maar het is niet de bedoeling dat ik hem begeleid. Divock moet zijn eigen fouten maken. Enkel op die manier kan je daaruit leren."

Divock werd de voorbije maanden al in verband gebracht met een transfer. Vooral in de Premier League worden zijn prestaties op de voet gevolgd.

"Het klopt dat er al een aantal telefoontjes kwamen van geïnteresseerde clubs. We nemen elk aanbod in overweging, maar uiteindelijk zit Divock goed bij Lille. Het is in mijn ogen niet een goed moment om een nieuwe stap te zetten. Ik vraag me zelfs af of hij zichzelf op dit moment wel kan verbeteren. Divock staat in de basis bij een topper in een goede competitie."

Heeft hij al vakantieplannen in juni? Hier en daar valt zijn naam om Christian Benteke te vervangen in de WK-selectie van de Rode Duivels.

"Dat is een goede vraag. (lacht) Het zou leuk zijn voor Divock om nu al deel uit te maken van de selectie, maar we hopen er niet op. Zijn tijd komt nog wel, hoor. Maar langs de andere kant: het is geen slecht idee, hé. Hij kan er onbetaalbare ervaring op doen en tenslotte zijn jongens als Divock dé toekomst van het Belgische nationale elftal. Maar zal hij de situatie zelf wel begrijpen als hij niet speelt?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties