UEFA past vorig standpunt aan voor 'geval Courtois'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 24 reacties
UEFA past vorig standpunt aan voor 'geval Courtois'
Foto: © Photonews

Leuke reactie van de UEFA die stelt dat de clausule in het contract van Thibaut Courtois van nul en generlei waarde is en dat de Belgische doelman dus mag spelen in de halve finales tegen zijn moederclub Chelsea. Maar toch een vrij scherpe bocht, want in eerdere gevallen moeide de UEFA zich niet.

Zo is er het geval van Mo Bangura. De aanvaller werd door Celtic Glasgow uitgeleend aan IF Elsborg. Het toeval wilde echter dat beide clubs elkaar vorige zomer ontmoetten in de kwalificatieronde voor de Champions League. Neill Lennon, coach van Celtic, haalde toen zijn contract er bij en de daarbijhorende clausule dat hij niet mocht spelen tegen zijn moederclub. Elsborg ging verhaal halen bij de UEFA, maar kreeg een schouderophalend antwoord: "De UEFA kan deze clausule noch afkeuren noch afdwingen", kreeg de Zweedse club te horen.

Gaat Atlético goodwill van Chelsea wekken door Courtois sowieso niet op te stellen?

Atlético is echter Elsborg niet en Courtois Bangura niet. In de halve finales wil de UEFA spanning, hoog niveau en de beste spelers ter wereld die op het toneel verschijnen. Daarom ook dat de Europese voetbalbond deze keer wel een standpunt inneemt. Courtois is immers een grote naam geworden in het Europese voetbal en een publiekslokker.

Daarom is het echter nog niet zeker dat Courtois zal spelen, ondanks de verzekering van de UEFA dat hij dat mag. De volgende weken wordt er tussen beide clubs immers druk onderhandeld over een nieuwe uitleenbeurt (of zelfs verkoop) van de talentvolle doelman. Altético zou om de goodwill van de Londeraren te krijgen wel eens kunnen beslissen dat Courtois sowieso niet mag spelen. Allemaal af te wachten dus... (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties