Ongeloof bij Anderlecht: "Hoe konden we dit verliezen?"

Ongeloof bij Anderlecht: "Hoe konden we dit verliezen?"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht verloor de wedstrijd die het nooit had mogen of kunnen verliezen. De spelers krabden zich in het haar, maar bleven opmerkelijk kalm. Instructies van de staf of clubleiding? Maar bij sommigen zag je de frustratie er toch afdruipen.

Johan Walckiers in Genk

Bij Dennis Praet was die frustratie misschien nog het best af te lezen. De middenvelder speelde een heel sterke partij, maar zag dat niet beloond met puntengewin. "We hadden vandaag een sprong kunnen maken en dat hadden we ook moeten doen. De bal wou er maar niet in. Deze match mogen we nooit verliezen. We creëren heel veel kansen en dat is positief, maar als je ze niet afmaakt, kan je nooit winnen."

Hetzelfde verhaal als tegen Zulte Waregem

Ook Bram Nuytinck schudde het hoofd. "Dit moeten we gewoon afmaken", vond de Nederlander. "De eerste helft was nog een open wedstrijd, maar in de tweede hadden we alles onder controle. Hetzelfde verhaal als vorige week tegen Zulte Waregem. We scoren niet. Pas op, ik wijs niemand met de vinger, want het is als team dat we het qua efficiëntie laten afweten. Maar ja, ik ben boos. Als je onverdiend verliest, kan je gewoon niet anders dan kwaad zijn."

Flagrant gebrek aan realisme

Silvio Proto stond ondertussen weer pal bij verschillende Genkse kansen, maar moest zich tegen Buffel gewonnen geven. "Hij mag nooit zo ver komen", had Proto toch een noot van kritiek. "Ik kom uit omdat als hij doorkomt hij dan één tegen één staat met mij. Maar dat zijn de kleine foutjes die we cash betalen. Het is spijtig voor de ploeg. Er was een flagrant gebrek aan realisme voor doel. Wat we nu moeten doen? Alles winnen!"

"Hoe konden we hier verliezen?", vroeg Kouyate zich af. "We laten hier vandaag een unieke kans liggen. Nadat we de uitslag van Standard tegen Club kenden, wisten we dat het vandaag of nooit was. We konden tweede gestaan hebben. Het doet pijn dat we hier vandaag niet scoren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties