Ceulemans begrijpt Mitrovic: "Voor een spits is elk doelpuntje een extra"

Ceulemans begrijpt Mitrovic: "Voor een spits is elk doelpuntje een extra"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aleksandar Mitrovic miste gisteren een heel belangrijke strafschop. Zijn ploegmaats en trainer namen hem in bescherming, maar vanuit de supporterswereld kwam er tonnen kritiek over zijn nonchalance en het feit dat hij de elfmeter opeiste. Jan Ceulemans begrijpt echter zijn drijfveer.

Mitrovic stond samen met Tielemans en Cyriac aangeduid, maar eiste de bal heel snel op en loste die niet meer. "Eerst en vooral zal hij zich wel goed gevoeld hebben", denkt Ceulemans. "En hij stond op de lijst, dus is er eigenlijk niets aan de hand. Een strafschop kan je missen. Voor Anderlecht en Mitrovic is het heel spijtig, maar hij nam zijn verantwoordelijkheid. Voor een jongen van 19 is dat al bijzonder."

Eigenlijk kan je er niet veel op zeggen

Mitrovic zal natuurlijk ook gedacht hebben aan het opkrikken van zijn persoonlijke statistieken. "Dat hoort er natuurlijk ook wat bij. Hij blijft een spits en spitsen denken aan doelpunten. Ieder doelpuntje is extra meegenomen, want daar worden ze uiteindelijk op afgerekend", weet Ceulemans uit ervaring.

Ook de schijnbare nonchalance van Mitrovic werd onder de loep genomen. "Eigenlijk kan je er niet veel op zeggen, want hij stuurt de keeper naar de andere hoek. Dus doet hij het wel goed. Maar dan schiet hij hem tegen de paal. Tja, dat kan gebeuren..." (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties