Analyse Michel Preud'homme 1 - 1 Guy Luzon

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 26 reacties
Michel Preud'homme 1 - 1 Guy Luzon
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren kruisten Michel Preud'homme en Guy Luzon de degens. Niet alleen de officiële eindstand van de partij eindigde op een gelijkspel, maar ook de coaches hielden elkaar in evenwicht. In onze ogen werd het dan ook 1-1.

Cédric De Volder in Brugge

Er werd uiteindelijk niet gescoord in de topper tussen Club Brugge en Standard. Toch stond Olympia bij momenten in vuur en vlam. Hoofdrolspelers van dienst: Michel Preud'homme en Guy Luzon. Een overzichtje...

Luzon gaat volledig los: 0-1

De prijs van de meeste bedrijvigheid gaat toch naar Guy Luzon. De Israëlische veldheer van Standard - meestal omschreven als een jongere versie van Preud'homme - was zijn team zelfs voor het eerste fluitsignaal nog richtlijnen aan het spelen. De oefenmeester vond immers dat Laurent Ciman een stapje of twee opzij mocht zetten.

En het feestje ging negentig minuten lang onverminderd verder. En dat terwijl zijn blauw-zwarte collega - op het akkefietje met Jesper Jorgensen en Ivan Vukomanovic na - roerloos voor zijn dug-out de wedstrijd stond te aanschouwen. "Luzon staat daar inderdaad een beetje te roepen en te zwaaien", grinnikte Jan Ceulemans. "Maar ik weet eigenlijk niet of iemand hem heeft gehoord."

Geen tactisch meesterbrein: 0-1 aan de rust

Preud'homme en Luzon slaagden er echter niet in om elkaar te overbluffen. Het tactisch steekspelletje eindigt dan ook in een scoreloos gelijkspel. Club was de eerste helft dan wel de betere ploeg, maar slaagde er niet in om te scoren. Bovendien mag blauw-zwart Serge Gumienny danken. De scheidsrechter van dienst zag een strafschopfout van Timmy Simons op Mehdi Carcela niet.

Maar het moet gezegd: Luzon zette daar bitter weinig tegenover. Paul-José Mpoku was een bleke versie van zichzelf, Geoffrey Mujangi-Bia kwam amper voor in het spel en ook Mehdi Carcela deed amper van zich spreken. Nee, tactisch was het plaatje geen werk van een meester.

Gentleman Preud'homme: 1-1

Een wedstrijd duurt natuurlijk langer dan negentig minuten. Ook de blessuretijd - in het geval van de coaches de obligate persbabbel - hoort bij het spel. "Dit is geen toeval meer", foeterde Luzon richting spelleiding. "Ik heb de indruk dat sommige mensen niet willen dat Standard de titel pakt. Elke week opnieuw worden we benadeeld."

Preud'homme keek ernaar, beet op zijn lip en zweeg. Dé perfecte reactie van een gentleman. De voormalige coach van onder meer KAA Gent, Standard en FC Twente kreeg de voorbije weken dan wel een pak te slikken, maar uiteindelijk weet hij waar het op dit moment om draait: voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties