Van Binst: "Anderlecht wint dit acht op de tien keer"

Mattias Verhaeghe
| 21 reacties
Van Binst: "Anderlecht wint dit acht op de tien keer"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht verloor gisteren met 1-0 van Racing Genk. Een vertekend beeld, want de troepen van Hasi hadden kansen genoeg om de Genkenaars snel uit te tellen. Zelfs na de rode kaart voor Camus kon Anderlecht niet scoren, integendeel.

Door Mattias Verhaeghe

Anderlecht kon een gouden zaak doen in de titelstrijd als het won van Genk. Eerder op de dag speelden Club Brugge en Standard gelijk in een doelpuntloze topper. Maar ondanks de vele kansen verloor Paars-Wit toch in de Cristal Arena. Dat zag ook Gilles Van Binst. “Het is echt ongelooflijk dat ze geen enkel doelpunt maakten”, begint Van Binst tegen Voetbalkrant.com. “De wedstrijd moest al gespeeld zijn voor de rode kaart van Camus. Normaal moet het tegen tien man gemakkelijker gaan, maar zoals dat uit het verleden al bleek is dat niet altijd het geval. Maar dat mag geen excuus zijn. Speel die wedstrijd tien keer en Anderlecht wint acht keer.”

“De wedstrijd moest al gespeeld zijn voor de rode kaart”

“De wil was er wel, daar kan ik niet over klagen. Maar je moet wel je kansen afmaken. Mitrovic mag dan wel nog jong zijn en al veel gescoord hebben, hij mist toch heel veel kansen, hoor. En die penalty’s, het wordt gewoon lachwekkend.”

Toch is er volgens Van Binst verbetering merkbaar bij Anderlecht. “In vergelijking met de wedstrijd tegen Zulte Waregem liep alles al veel beter. Maar er was gewoon een gebrek aan efficiëntie. Ik snap het niet goed dat er zo weinig gescoord wordt. En als je je kansen niet afmaakt weet je dat je het deksel op de neus kan krijgen.”

“Die penalty’s, dat wordt gewoon lachwekkend”

Van Binst wil Anderlecht nog niet afschrijven in de titelstrijd. “Er komen nog enkele wedstrijden en er kan nog heel veel gebeuren. Zo lang het mathematisch mogelijk is kan je een ploeg niet afschrijven. Maar het wordt moeilijk, hé. De wedstrijd tegen Standard van volgend weekend wordt cruciaal. Maar er staan drie ploegen voor Anderlecht, die gaan niet allemaal plots punten beginnen verliezen. En Genk speelt ook weer beter, ze kunnen nog scherprechter spelen in het titeldebat, en dat is wel leuk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties