AA Gent denkt aan volgend seizoen: "Nieuwe coach binnen de twee weken"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 39 reacties
AA Gent denkt aan volgend seizoen: "Nieuwe coach binnen de twee weken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent moet definitief een kruis maken over groepswinst en eventueel Europees voetbal volgend jaar. Dat valt zwaar bij de spelers, de technische staf en ook bij voorzitter Ivan De Witte. "Ik dacht echt dat we hier konden winnen en nog meedoen voor groepswinst", aldus een ontgoochelde voorzitter.

“We hebben in de eerste helft drie à vier grote kansen gehad om de wedstrijd te beslissen. Dus je kan wel stellen dat we de zege daar hebben laten liggen. Tot mijn grote verwondering zijn we na de pauze dan wat laks uit de kleedkamer gekomen.”

In een gelijkopgaande tweede helft werd AA Gent in slaap gewiegd en sloeg de thuisploeg genadeloos toe op corner. “KV Oostende was absoluut niet de betere ploeg. Ze toonden niet heel erg veel op aanvallend gebied, en misschien is er zoiets in de ploeg geslopen van ‘laat ons die 0-1 maar vasthouden’. Maar je weet dat je dan het deksel op de neus krijgt in het voetbal, hé.”

"Het mag nu niet allemaal slecht lijken. We waren héél dicht bij play-off 1"

Is het seizoen van de Buffalo’s nu mislukt? “We moeten natuurlijk rekening houden met het feit dat we 17 op 21 boekten en héél dicht bij play-off 1 waren. Het mag nu niet allemaal slecht lijken natuurlijk. Maar dat het seizoen niet verlopen is zoals we op voorhand hadden gehoopt, dat is waar. Er overheerst op dit moment dan ook een gevoel van ontgoocheling met een bittere smaak.”

Bij Gent wil men nu hard gaan werken met het oog op volgend seizoen. De naam van de nieuwe coach zal niet lang meer op zich laten wachten. “We gaan nog niet op de zaken vooruitlopen. Maar we hebben enkele opties en ten laatste binnen twee weken hopen wij met een naam naar buiten te komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties