Genk wil binding met supporters vergroten

Mattias Verhaeghe
| 7 reacties
Genk wil binding met supporters vergroten
Foto: © SC

Dirk Degraen stopt na dit seizoen als algemeen directeur van Racing Genk. Volgens Johan Clerx was het ontslag van Degraen nooit een doel en is de binding tussen de club en de supporters het belangrijkst.

Door Mattias Verhaeghe

“Eerst en vooral wil ik vermelden dat Dirk Degraen echt veel capaciteiten bezit en dat hij Racing Genk veel bijgebracht heeft. Hij heeft veel goede zaken verwezenlijkt”, vertelt Johan Clerx, lid van het supportersparlement, tegen Voetbalkrant.com.

“Maar zijn positie was onhoudbaar geworden. Daar heeft hij zelf voor gezorgd. Zijn persoonlijke stijl kwam bij veel mensen aan als zelfverzekerd, en soms als arrogant. Hij heeft vijf jaar lang op veel mensen hun tenen getrapt. En dat is de grootste reden waarom hij na dit seizoen stopt als algemeen directeur. Alles moet nu beter, en dat wil het bestuur van Genk ook.”

Degraen heeft zelf zijn positie onhoudbaar gemaakt

“Voor mezelf wil ik, als lid van het supportersparlement, zeggen dat het ontslag van Degraen nooit een doel geweest is. Onze enige doelstelling is de binding tussen de supporters en de club beter te maken. We zoeken naar mogelijkheden om die binding te vergroten. Spelers, trainers en bestuurders komen en gaan bij een club, maar de supporters zijn er voor altijd.”

Hoe Genk zijn supporters wil aanspreken zal in de komende weken duidelijker moeten worden. “Vandaag is er een tweede gesprek over hoe we dat het best aanpakken. We willen een zo breed mogelijk draagvlak creëren om de participatie van de supporters te vergroten. Dat moet echt beter. Er moet minder eenrichtingsverkeer zijn vanuit de club. Het is natuurlijk niet mogelijk om op alle gebieden te participeren. Op vlak van transfers bijvoorbeeld. Het is niet aan ons om over dergelijke zaken te beslissen. Maar wel op gebied van sfeeracties, mensen naar het stadion krijgen en artikelen in de fanshop.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties