Komt er wel een trainerscarrousel?

Komt er wel een trainerscarrousel?
Foto: © Photonews

Het huidige seizoen is nog niet ten einde, of er zijn al ten volle geruchten over het komen en gaan van spelers. En dit seizoen ook veel transferperikelen bij de coaches. Een hele carrousel kan in gang gezet worden, maar evengoed blijft veel bij het oude. Een situatieschets.

Door Aernout Van Lindt

Trainer nodig: AA Gent

Een ding is zeker: Balette wil volgend seizoen geen hoofdcoach zijn van AA Gent. Dus moet er in de Ghelamco Arena gezocht worden naar een vervanger. En dat kan een hele carrousel in werking zetten.

Want: de voornaamste kandidaten om het nieuwe postje van de Buffalo's in te nemen zijn Hein Vanhaezebrouck (Kortrijk), Felice Mazzu (Charleroi) en Frank Vercauteren (KV Mechelen). Als een van hen de nieuwe trainer van AA Gent wordt, dan hebben hun respectievelijke clubs ook een nieuwe coach nodig. En zo kan de carrousel in werking treden.

Quid Ferrera & Hasi?

Alles kan interessanter en ingewikkelder worden als Ferrera en Hasi hun contract bij Racing Genk en Anderlecht als hoofdcoach niet verlengd zouden zien. Beiden waren vooral een optie voor dit seizoen, over een verlenging werd niet gesproken.

Ondertussen wordt er echter wél al gepraat bij beide teams om eventueel toch langer door te gaan met hun nieuwbakken hoofdcoach. Bij de landskampioen lijkt Hasi zelfs nog een prijs te kunnen pakken, Ferrera laat af en toe toch al in zijn kaarten kijken met oog op volgend jaar.

En zo blijft alles bij het oude?

Als zij beiden blijven, heeft Peter Maes de facto weinig reden om te vertrekken. Hij werd genoemd bij Anderlecht, maar Racing Genk lijkt daar de topfavoriet. Ondertussen heeft Maes toch ook al een stap gezet met het bestuur van Lokeren om toch eens ergens langer dan vier seizoenen te blijven.

Op die manier zouden de vele geruchten die de voorbije maanden werden geopperd wel eens op het beslissende moment in weinig kunnen ontaarden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties