Mitrovic weet vijfde geel al maanden te ontlopen

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 53 reacties
Mitrovic weet vijfde geel al maanden te ontlopen
Foto: © Photonews

Komende zondag volgt alweer een cruciale match tussen Club en Anderlecht richting titel. Voor Aleksandar Mitrovic roept de terugkeer naar Jan Breydel omwille van een spuwincident nare herinneringen op. Maar wat blijkt, de paars-witte aanvaller leert zich alsmaar beter in te tomen.

De vorige clash in Brugge tussen de nummers 1en 3 uit play-off 1 dateert van speeldag 8. Aleksandar Mitrovic is er aan zijn tweede basisplek toe. Bij het laatste fluitsignaal en na een 4-0 blamage spuwt de Brusselse recordaankoop richting de Club-fans. Het komt hem op rood en een schorsing van drie speeldagen te staan.

Op matchdag 13 loopt de RSCA-spits tegen zijn eerste gele karton aan. Hij werkt Franck Berrier in de met 0-3 cijfers gewonnen partij bij KV Oostende tegen de grond. December zou niet de maand van de Mitrovic worden. De Serviër pakt in slechts vijf duels drie gele kaarten. Eentje voor uitbundig juichen, één na een dispuut met Standard-speler Daniel Opare en een exemplaar voor handspel.

Vijftien competitieduels

De tweede match na de winterbreak komt blauw-zwart op bezoek in het Astridpark. De vrees is dan ook groot dat de targetspits er omwille van zijn vijfde gele kaart niet zal bij zijn. Mitrovic lijkt de ernst van de situatie in te zien en vermijdt dat hij een schorsingsdag moet uitzitten.

Meer zelfs, voor de verplaatsing naar Olympia aanstaande zondag zit de bonkige aanvaller nog steeds aan vier stuks. Mitrovic staat al vijftien competitieduels droog wat kaarten betreft. Of hoe een 19-jarige voetballer uit het voormalige Oostblok moeiteloos de kneepjes van de Jupiler Pro League oppikt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties