Supporters Everton willen zaterdag verliezen van Man City

Supporters Everton willen zaterdag verliezen van Man City
Foto: © Photonews

Lukaku en co staan momenteel vijfde in het klassement, maar hebben Arsenal nog in het vizier. Het waterkansje op Champions League- voetbal zou echter helemaal verdwijnen als er zaterdag van Manchester City verloren wordt. En toch willen de fans net dat...

Waarom? De concurrentiestrijd met buur Liverpool is al sinds mensenheugenis aan de gang. Liverpool staat nog steeds aan de leiding in de Premier League met drie punten voorsprong op Man City, maar die laatsten hebben wel een match minder gespeeld. City kan zaterdag dus over de jongens van Anfield Road springen en dat zien ze graag gebeuren aan de ene kant van de Merseyside. 

De supporters vinden het dan ook niet erg indien Everton zaterdag zou verliezen en zo City een vrijgeleide zou geven naar de titel. "Vele duizenden Everton-fans zouden het absoluut niet erg vinden indien Everton zaterdag verliest", zegt Andy Gray, analist voor Sky Sports. "City heeft daarna nog wedstrijden tegen West Ham en Aston Villa op het programma staan en ik denk niet dat ze daarin nog punten zullen verliezen. Als ze zaterdag winnen, is de titel voor hen, denk ik", zegt Gray.

Een bizarre situatie, want Everton maakte voor het seizoen duidelijk dat het CL-voetbal wilde, maar met vier punten achterstand op Arsenal, is die kans heel klein geworden. De fans geloven er niet meer in en dus mag er verloren worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties