Dury nog niet ongerust: "Wat als wij en Anderlecht dit weekend winnen?"

Dury nog niet ongerust: "Wat als wij en Anderlecht dit weekend winnen?"
Foto: © Photonews

Francky Dury moet vanavond met Zulte Waregem op bezoek bij Standard, dat sinds afgelopen weekend leider af is. Voor Essevee een sleutelmatch: "Als we verliezen, is de titel mogelijk weg en we willen zo lang mogelijk competitief blijven."

Aernout Van Lindt in Waregem

Na zes speeldagen in de play-offs maakt Francky Dury een eerste balans: “11 op 18 is op zich niet slecht, maar we zijn maar met 53 punten aan de play-offs begonnen, dus moeten we nu na een 2 op 9 terug iets beginnen rapen”, geeft Dury aan.

“Maar ongerust hoeven we nog niet te zijn. Twee weken geleden had Club Brugge 0 op 6 en waren wij top. Nu hebben wij 2 op 9 en staan zij aan de leiding. Maar het draait niet zo rap helemaal qua niveau. We waren twee keer 20 minuten ondermaats tegen Racing Genk, maar we hebben ook kwaliteit getoond.”

"Eventueel vierde worden niet als straf zien"

Waar zat dan precies de kwaliteit van Zulte Waregem? “De manier waarop we met drie verdedigers hebben gespeeld, omdat we een risico moesten nemen. Met drie tegen het aanvallende geweld van Racing Genk … dat was kwaliteit. Daarmee was ik die eerste ongelukkige tegengoal meteen vergeten.”

“Ik moet gewoon fier zijn op mijn jongens. Ze hebben allemaal een fantastische mentaliteit en ze weten ook dat het minder was tegen Racing Genk. Het kan eens gebeuren dat je een mindere match hebt.”

"Titelkandidaat? Dat moet je afdwingen"

“Dat er vier kandidaten zijn bovenaan, maakt het moeilijker dan vorig jaar, toen er maar drie waren. Standard staat er nu ook bij. Titelkandidaat zijn, dat moet je dan afdwingen. We spelen tegen drie anderen, met twee scherprechters die hun rol perfect spelen.”

En toch is het verhaal nog niet geschreven voor Essevee: “Als we verliezen, dan wordt het moeilijk voor de titel. Maar we willen zo lang mogelijk competitief blijven. Wat als wij en Anderlecht dit weekend de drie punten pakken? In de play-offs is alles mogelijk.”

“Kleine details zullen beslissen over wie 1e, 2e, 3e of 4e wordt. Als wij vierde worden, mag dat wel geen straf zijn. Het zou zeker een horrorscenario zijn, maar dan moet je nog een week spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties