Reactie Spelers Zulte Waregem begrijpen Boucaut niet: van "Een catafstrofe" tot "Een grap"

Spelers Zulte Waregem begrijpen Boucaut niet: van "Een catafstrofe" tot "Een grap"
Foto: © Photonews

Wat een avondje werd het op Sclessin. Vijf doelpunten, vier rode kaarten en drie strafschoppen. Essevee moest de match met acht eindigen. "Het was een catastrofe", was de mening over de arbitrage duidelijk.

Aernout Van Lindt in Luik

"Een echte catastrofe", was met name Idrissa Sylla duidelijk over de spelleiding. Hij kreeg samen met Van Damme rood voor een opstootje. "Ik weet echt niet wat er gebeurd is. Van Damme kwam naar Thorgan toe, en ik duwde hem wat weg. Waarom we rood hebben gekregen? Echt geen idee. We hebben het in de spelerstunnel samen besproken en zowel Jelle als ik verstaan het niet waarom we er af zijn gestuurd."

"Hij strooide met rode kaarten alsof het niets was"

"Ik heb de fase nog niet teruggezien op de beelden", geeft Sven Kums aan over zijn eigen rode kaart. "Maar ik denk dat we allebei voor de bal gingen. Ik eindig wel op zijn voet, denk ik." In het licht van de wedstrijd tot dan toe wel een vreemde beslisisng. "Ach, hij strooide gewoon met kaarten alsof het niets was", pikt Olafur Skúlason in.

"Of het strafschop was? Ik heb hem in ieder geval niet geraakt", geeft de IJslander aan. Vooral de rode kaarten zaten hem echter diep: "Het was gewoon een grote grap. Ik denk niet dat Kums of Sylla een schorsing zullen krijgen, zij zullen hun rode kaart wel tegeniet gedaan zien."

"Arbiter zo bepalend? Nog niet vaak meegemaakt"

Ook Karel D'Haene was fors in zijn oordeel: "Het was echt tumultueus, dat is het minste wat je kan zeggen. Ik denk dat eens de rode kaarten begonnen te vallen, de wedstrijd echt kapotgefloten was. Dat een arbiter zo bepalend is? Dat heb ik nog niet vaak meegemaakt. Misschien moeten we beginnen werken met televisiebeelden om er iets aan te veranderen, want op deze manier kan het eigenlijk ook niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties