Titel is de inzet tegen Club Brugge: "Match beslissend voor kampioenschap"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 22 reacties
Titel is de inzet tegen Club Brugge: "Match beslissend voor kampioenschap"
Foto: © Photonews

RSC Anderlecht gaat zondag op bezoek bij Club Brugge. Een onvervalste kraker in play-off 1, die de titelstrijd mogelijk in een definitieve plooi kan leggen. Daar is Besnik Hasi, deze week officieel vastgelegd als T1, zich van bewust.

Johan Walckiers in Anderlecht

“Deze match gaat beslissend zijn voor het kampioenschap”, steekt de Kosovaarse oefenmeester van wal. “Na de match tegen Club Brugge gaan we weten of we nog meedoen voor de titel of niet. Als we verliezen dan is het over en uit, en moeten we gaan bekijken hoe we die laatste wedstrijden zullen aanpakken.”

Hasi is zich ervan bewust dat het niet makkelijk zal worden op Jan Breydel, maar gelooft in zijn spelers. “We hebben in deze play-offs al iedere keer voor een moeilijke opdracht gestaan. Thuis tegen Standard en thuis tegen Club Brugge zijn we daar tot twee keer toe goed mee omgegaan.”

"De druk ligt bij Club Brugge. Voor hen wachten na zondag twee moeilijke verplaatsingen"

Maar buitenshuis was paars-wit vaak maar een schim van zichzelf dit seizoen. Zal dat ook in Brugge meespelen? “Het trauma van op verplaatsing is stilaan weg. Maar ik blijf er iedere keer op hameren dat we dit seizoen nog maar weinig punten gesprokkeld hebben buitenshuis.”

Ondanks dat er veel op het spel staat voor Anderlecht, vat Hasi de wedstrijd met enige ‘cool’ aan. “Wij niet de favoriet, hé. De druk ligt bij Club Brugge. Voor hen wachten na zondag twee moeilijke verplaatsingen: naar Standard en naar Genk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties