"Club Brugge laat het telkens afweten als er iets te rapen valt"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 47 reacties
"Club Brugge laat het telkens afweten als er iets te rapen valt"
Foto: © Photonews

Standard en Club Brugge nemen het zondag tegen elkaar op in Luik. Beide ploegen kunnen zich eigenlijk geen verlies veroorloven in deze fase van play-off 1. Ook Nico Claesen en Franky Van der Elst hebben de opmars van RSC Anderlecht in de smiezen.

Door Cédric De Volder en Johan Walckiers

De cruciale wedstrijden volgen elkaar in sneltempo op in onze pintjesliga. Zondag gaat Club Brugge op bezoek in de Vurige Stede. Maar ook voor Standard wordt het allesbehalve een koffieklets. RSC Anderlecht ligt immers op vinkenslag. Dat vertelden ook Nico Claesen (ex-Standard, nvdr.) en Franky Van der Elst (ex-Club Brugge) aan onze redactie.

"De partij is vooral voor Club Brugge enorm belangrijk", valt Franky Van der Elst met de deur in huis. "De troepen van Michel Preud'homme hebben een serieuze tik gekregen van Anderlecht, hé. Er is nu echt wel een reactie nodig na die opdoffer. In het andere geval vrees ik dat de titelstrijd voor blauw-zwart voorbij is."

Winnaar zal met Anderlecht om de titel strijden

"De winnaar van het duel zal met Anderlecht om de titel strijden", zet Claesen die uitspraak nog wat extra kracht bij. "Besnik Hasi heeft er echt wel een blok neergezet. In mijn ogen is paars-wit dan ook dé grote favoriet. Ik verwacht trouwens dat de Rouches Club Brugge zonder al te veel moeite opzij zullen zetten, hoor."

"Club Brugge laat het telkens afweten als er iets te rapen valt", zijn beide heren het eens. "Ze lieten punten liggen als de leidersplaats in zicht was, maar ook de voorbije seizoenen was het vaak net niet, hé. En ook Standard kreeg die tik al. De Rouches stonden een volledig seizoen aan de leiding, maar zagen die voorsprong smelten als sneeuw voor de zon."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties