François Sterchele: voor altijd in de supportersharten

Timothy Collard
Timothy Collard
| 40 reacties
François Sterchele: voor altijd in de supportersharten
Foto: © Photonews

Het is inmiddels zes jaar geleden dat François Sterchele het leven liet na een auto-ongeluk. De goedlachse aanvaller was een rijzende ster in het Belgische voetbal. Hij zal nooit vergeten worden bij de clubs waar hij speelde, en ver daarbuiten.

Sterchele baande zich via OH Leuven, Sporting Charleroi en Germinal Beerschot een weg naar de Belgische top. De aanvaller met de eeuwige glimlach kende een aardig debuutseizoen bij Club Brugge, waar hij quasi meteen uitgroeide tot dé absolute publiekslieveling.

Maar op 8 mei 2008 sloeg het noodlot toe. Toen Sterchele ’s nachts op weg naar huis was, verloor hij de controle over het stuur van zijn wagen en belandde hij tegen een boom. De viervoudige Rode Duivel was op slag dood en dompelde de Belgische voetbalwereld in diepe rouw.

"Een ster was geboren, nu schitter je aan onze blauw-zwarte hemel"

Çoiske zal altijd herinnerd worden omwille van de levensvreugde die hij uitstraalde. De goedlachse goalgetter was graag gezien bij iedereen, en slaagde er bij al zijn clubs in het publiek voor zich te winnen.

“Een ster was geboren, nu schitter je aan onze blauw-zwarte hemel”, mooier dan de supporters van Club Brugge kan je het eigenlijk niet verwoorden. Ook zes jaar na datum brengen de Brugse fans nog iedere thuiswedstrijd hulde aan hun held van weleer. Minuut 23 staat in Jan Breydel in het teken van François Sterchele, en dat zal nooit veranderen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties