Minder buitenlanders in Premier League om WK 2022 te winnen

Mattias Verhaeghe
| 9 reacties
Minder buitenlanders in Premier League om WK 2022 te winnen
Foto: © SC

De Engelse Football Association wil minder buitenlandse spelers in de Premier League. Het is een onderdeel van de hervormingsplannen die FA- eigenaar Greg Dyke vandaag voorstelde. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De Engelse media melden dat het plan van Dyke vier plannen omvat. Een nieuwe competitie voor de B-elftallen van de Premier League-ploegen, een verbod op buitenlandse spelers in de lagere divisies, een vermindering van het aantal spelers die niet uit de eigen jeugd van Premier League-ploegen komen en strategische partnerschappen tussen teams.

De nieuwe competitie voor B-elftallen zal ‘League Two’ heten. Die teams kunnen niet boven de ‘League One’ uitstijgen en worden uitgesloten voor de FA Cup. De ‘League Three’ zou er komen tijdens het seizoen 2016-2017.

Meer eigen talent

In het seizoen 2012-2013 kwam slechts 32 procent van de Premier League-spelers in aanmerking voor de Engelse nationale ploeg, tegenover 69 procent twintig jaar geleden. Volgens de FA moeten 90 Engelse voetballers wekelijks de helft van alle wedstrijdminuten spelen. Vandaag zijn er slechts 66. En 30 van die spelers moeten in de top zes van de Premier League spelen, tegenover de huidige 18.

Tegen 2021 zouden de Premier League-ploegen het aantal spelers in de selectie die niet uit de eigen jeugd komen moeten verminderen van 17 naar 12. De home grown player-regel is nu ook al van kracht in de Premier League. Een club mag maar 17 buitenlanders van boven de 21 jaar in zijn kern van de 25 spelers hebben. Dyke wil zo meer kansen voor talenten van eigen bodem om zo het WK 2022 te kunnen winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties