Reactie "Anderlecht zou geen verdiende kampioen zijn"

Tamara Vereecken
| 148 reacties
"Anderlecht zou geen verdiende kampioen zijn"
Foto: © SC

Standard pakte vandaag drie punten op het veld van Lokeren en maakt zo samen met Anderlecht nog kans op de titel. Igor De Camargo scoorde de openingstreffer op Daknam en vond achteraf dat Standard de titel meer verdient dan Anderlecht.

Tamara Vereecken in Lokeren

De Camargo opende de score voor z’n ploeg al na een goeie minuut wedstrijd. “Dat snelle doelpunt gaf ons goesting voor de rest van de match. We hebben opnieuw veel druk gezet, dat was dit seizoen onze sterkte en dat hebben we vanavond weer getoond.”

Standard haalde het uiteindelijk vrij makkelijk met 1-3 en mag zo nog steeds dromen van de titel. Al lijkt Anderlecht de beste kansen te hebben. “Wij minder kans, waarom? Er spelen zondag twee ploegen die kampioen willen worden, én we hebben beiden een thuismatch. Het wordt afwachten wat dat zal geven maar wij gaan er helemaal voor,” aldus De Camargo.

We verdienen beter dan de tweede plaats waar we nu staan

Had je dit verwacht, zo'n spanning tot het einde? “We hebben een heel mooi seizoen gespeeld. Het is natuurlijk wel jammer dat we nu nog moeten knokken want ik vind dat we beter verdienen dan de tweede plaats waar we nu staan. Maar goed, dat is voetbal.”

Stel dat Anderlecht de titel pakt, zijn zij dan de verdiende kampioen? “Nee.”
Ze speelden wel erg goede play-offs, kunnen 22 op 30 halen... “Ja, maar wat met de rest van hun seizoen? Kijk, de play-offs hebben geen zin, draaien alleen om geld, vind ik - maar het is nu zo, iedereen moet ze spelen. Als Anderlecht de titel pakt, is het niet verdiend op basis van het volledige seizoen. Ze hebben het gedaan in de nacompetitie,” gaf De Camargo z’n duidelijke mening.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties