Defour heeft nieuwe moed: "Trainerswissel op juiste moment"

Defour heeft nieuwe moed: "Trainerswissel op juiste moment"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steven Defour komt met een goed gevoel afgezakt naar de Rode Duivels. Sinds Julen Lopetegui het roer overnam bij Porto speelt de middenvelder quasi alles. En dat is wel anders geweest...

Defour verhuisde onder Luis Castro van bank naar veld en weer terug. Een constante zat er niet in tot Lopetegui op 6 mei de touwtjes in handen kreeg. De Spanjaard zag direct iets in onze landgenoot en zette hem centraal in zijn as. "Sindsdien heb ik alles gespeeld", knikte Defour maandag. "Ik heb toch even getwijfeld aan mijn toekomst bij Porto. Normaal toch als je niet speelt? Dan wil je weg. Maar als de markt in januari dan sluit, is er maar één optie meer: alles geven om er toch in te komen."

Nooit getwijfeld aan selectie

Nochtans was Castro ook eerst voor Defour gewonnen. "Maar op een gegeven moment maakte hij een andere keuze. Ik speelde eerst wel, maar ineens zat ik op de bank. De nieuwe trainer haalde me er af. En net op het juiste moment moet ik toegeven met het WK in zicht", lachte Defour.

In België begon men zelfs te twijfelen aan zijn selectie. "Maar ikzelf heb nooit getwijfeld. Waarom? Ik was er altijd bij in de kwalificatiecampagne en ik speelde enkele goede matchen..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties