Hakken de Rode Duivels Luxemburg eenvoudig in de pan?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 10 reacties
Hakken de Rode Duivels Luxemburg eenvoudig in de pan?
Foto: © Photonews

De Rode Duivels spelen vanavond hun eerste oefenpartij in de laatste rechte lijn naar het WK in Brazilië. Voetbaldwerg Luxemburg is de tegenstander, en vertrouwen tanken met de stage in Zweden in het vooruitzicht is welgekomen.

Op de laatste persconferentie voorafgaand op de oefenpot lichtte de bondscoach reeds een tipje van de sluier wat betreft zijn opstelling. Zo ligt de achterhoede zo goed als volledig vast.

Simon Mignolet ondergaat vandaag een allerlaatste scan, maar raakt in principe speelklaar zo bevestigde Wilmots. Alderweireld, Vermaelen en Vertonghen starten zeker, terwijl ook Kompany aan de aftrap verwacht.

Op het middenveld krijgt Kevin De Bruyne een vrije rol als aanvallende middenvelder. De overige posities liggen nog open, maar wellicht kiest Wilmots voor de vertrouwde namen.

Debuut Januzaj?

Mogelijk gooit Wilmots Januzaj voor de leeuwen, al wilde hij dat niet met zoveel woorden bevestigen. Mirallas is fit en zit in de selectie, maar ook daar wilde de bondscoach niet meer over kwijt. De bondscoach gaf tevens ook aan dat hij Origi en Januzaj niet per se in actie moet zien. Hij kent hun kwaliteiten en weet wat hij aan de jonkies heeft.

Het is duidelijk: de nationale ploeg wil vertrouwen tanken in deze oefenwedstrijd, maar ook deze wedstrijd moet heel serieus worden genomen. Tegen Luxemburg moeten de Duivels voor het eerst in vier oefenwedstrijden nog eens met een overwinning aan de haal gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties