Road to the World Cup: Groep B - Spanje

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Road to the World Cup: Groep B - Spanje
Foto: © SC

Dat Spanje, titelverdediger, het WK ging halen leek vooraf een zekerheidje. Toch werd het lastiger dan verwacht. Hoe raakten ze deze keer voorbij de WK- kwalificaties op weg naar Brazilië? Wij goten het in een overzicht.

Door Sander De Graeve

Nummer 14 in 2014

De WK's zonder Spanje zijn op één hand te tellen. La Roja is er in Brazilië al voor de veertiende keer bij. Ook in 1950, het vorige wereldkampioenschap in Brazilië, was Spanje van de partij. De vierde plaats die het team toen haalde was erg lang het beste resultaat voor de voetbalreus. In 2010 was het in Zuid-Afrika dan toch prijs. Ook nu zijn de roden één van de topfavorieten.

Kwalificatieronde: 20 op 24 - 1e plaats

Spanje werd ingedeeld in de kleinste van alle groepen. Amper vijf landen streden om het begeerde ticket naar Rio. Daarbij zat wel één klepper. Frankrijk kwam als tegenstander uit pot twee uit de loting. Geen makkelijke klus, maar Spanje begon als favoriet aan de acht duels.

La Roja begon ook goed met twee zeges op verplaatsing bij Georgië en Wit-Rusland, maar kreeg in eigen huis enkele waarschuwingen. Frankrijk en Finland kwamen beiden 1-1 gelijkspelen op het Iberisch schiereiland. Daarmee zat de heenronde er meteen op.

Spanje zette daarna orde op zaken. Op bezoek bij Frankrijk won het met 0-1. De levensbelangrijke goal werd gescoord door Roberto Soldado amper vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd. De grote rivaal hing uitgeteld in de touwen en Spanje zette daarna met drie zeges definitief koers naar Brazilië.

Een volledig overzicht van de uitslagen van Spanje in de WK-kwalificatie

Georgië - Spanje 0-1
Wit-Rusland - Spanje 0-4
Spanje - Frankrijk 1-1
Spanje - Finland 1-1
Frankrijk - Spanje 0-1
Finland - Spanje 0-2
Spanje - Wit-Rusland 2-1
Spanje - Georgië 2-0

STAND
1Spanje862020
2Frankrijk852117
3Finland82339
4Georgië81255
5Wit-Rusland81164

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties