De Belgische connectie: Groep C - Griekenland

De Belgische connectie: Groep C - Griekenland
Foto: © SC

In de huidige geglobaliseerde wereld is er wel een link tussen elke WK- ganger en België. En dus ook met Griekenland: spelers die hun brood verdienden in België, genaturaliseerde spelers of kwalificatieduels in het verleden.

Door Aernout Van Lindt

Michalis Sifakis

Michalis Sifakis is een doelman met een verleden in België. Momenteel komt hij aan de bak bij Atromitos in zijn eigen land, maar vorig jaar speelde hij nog bij Sporting Charleroi.

Veel speelminuten kreeg hij niet, omdat Mandanda eerste doelman was bij de Zebra's. Verder speelde de goalie al bij OFI, Olympiakos en Aris - allen in zijn eigen land. Ook bij de Griekse nationale ploeg is hij momenteel niet nummer 1.

Yannis Anastasiou

Ook in het verleden maakte een Griekse speler al sier in België: Yannis Anastasiou speelde bij onder andere Anderlecht tijdens zijn carrière. Ook bij Roda JC en Ajax speelde hij enkele jaren.

De Griek werd dit seizoen coach bij Panathinaikos. Extra detail: de Griek liet zich ondertussen naturaliseren tot Belg, waardoor hij nu de dubbele nationaliteit heeft.

Eerdere confrontaties met België

We kwamen de Grieken al eerder tegen op weg naar een groot toernooi. En naar wat voor een: op weg naar het WK 1986 raakten we voorbij de Grieken in eigen huis (2-0), terwijl we in Athene op 0-0 bleven steken.

Twee jaar geleden speelden we nog eens tegen Griekenland. Toen speelden we 1-1 gelijk, met dank aan Nacer Chadli - die het Belgische doelpunt maakte. Verder hebben we nog niet al te veel succes gehad tegen de stugge Grieken in vriendschappelijke duels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties