Daum eerlijk: "Ik heb er alles aan gedaan om Belgisch bondscoach te worden"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
Daum eerlijk: "Ik heb er alles aan gedaan om Belgisch bondscoach te worden"
Foto: © Photonews

Ook Christoph kijkt uit naar het wereldkampioenschap in Brazilië. De Duitse veldheer schat de kansen van Brazilië hoog in, maar dicht ook de Rode Duivels een leuke rol toe. "België leunt aan bij de wereldtop."

Nog enkele dagen en de eerste bal zal rollen in Brazilië. Ook Christoph Daum - voetbaldier in hart en nieren - is klaar voor het vierjaarlijks voetbalfeest. "Ik verwacht heel veel van Brazilië. Maar ook Spanje, Duitsland en Argentinië maken een grote kans. De Rode Duivels? België plaats ik er net onder. Het team leunt aan bij de wereldtop."

"Het behalen van een kwart- of een halve finale zou een enorm succes zijn voor de Rode Duivels", vervolgt de voormalige veldheer van Club Brugge in Het Nieuwsblad. "En bij een finale worden de mensen daar helemaal gek. (lacht) Of ik nu probeer te charmeren? Helemaal niet. Jullie wonnen gemakkelijk jullie groep in de kwalificaties, hé."

Wilmots heeft Rode Duivels volledig gereanimeerd

"Marc Wilmots heeft de ploeg volledig gereanimeerd", besluit Daum. "Iedereen is nu verschrikkelijk hongerig naar succes. Maar dat potentieel was er enkele jaren geleden ook al. Na mijn vertrek bij Club Brugge heb ik er trouwens alles aan gedaan om Belgisch bondscoach te worden. Maar de voetbalbond koos voor Wilmots. En hij doet het uitstekend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties