Lukaku ambitieus: "Alles kan beter. Ik wil voor goals en assists zorgen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Lukaku ambitieus: "Alles kan beter. Ik wil voor goals en assists zorgen"
Foto: © Photonews

Sinds het uitvallen van Christian Benteke is Romelu Lukaku spits nummer één bij de Rode Duivels. De aanvaller van Chelsea moet straks voor doelpunten zorgen op het WK en voelt zich alsmaar beter in zijn sas als targetman.

Timothy Collard in Westkapelle

Meer dan ooit is het woord nu aan Lukaku, die dé aanvalsleider is bij de nationale ploeg. Aan de hattrick van tegen Luxemburg die hem officieel werd ontnomen denkt de spits al lang niet meer. “On to the next one, daar maak ik mij echt niet druk om.”

“Ik heb ook tegen Zweden gescoord, we hebben goed gespeeld en tot twee maal toe gewonnen. Dat is veel en veel belangrijker dan die drie doelpunten. Al staat de wedstrijdbal nog altijd op een speciale plek."

"Ik wil graag fris aan het WK beginnen"

Tegen Tunesië start Lukaku niet, omdat hij sukkelt met kleine kwaaltjes. “Ik wil graag fris aan het WK beginnen, daarom gaan we ook geen enkel risico nemen in de oefenwedstrijden.”

Hoewel hij in de laatste twee oefenwedstrijden goed was voor vier goals, wil Big Rom nog beter doen. “Alles kan beter. Op dat gebied ben ik echt een perfectionist. Ik wil voor doelpunten zorgen, assists geven en ook mijn verdedigend werk opknappen”, aldus een ontzettend gretig ogende Lukaku.

"Vroeger zocht ik vaak de diepte. Nu kan ik ook met de rug naar doel spelen"

De laatste maanden ontpopte Lukaku zich bij Everton én bij de nationale ploeg tot een echte targetman. “Vroeger zocht ik vaak de diepte, terwijl ik nu ook met de rug naar doel kan spelen.”

“Daar ben ik Roberto Martinez (coach bij Everton, nvdr.) heel dankbaar voor. Hij heeft zijn tijd genomen om daaraan te werken met mij. Nu kan ik genieten van een goede kaats en haal ik ook plezier uit werken voor mijn medespelers.”

Dat hij zeker is van zijn plaats diep in de punt wil Lukaku niet horen. “Elke dag sta ik op met de gedachte ‘ik moet me tonen op training en bewijzen dat ik mijn plaats waard ben.’ Niemand is zeker van zijn plaats.”

"Origi is echt heel compleet"

Spits nummer twee in de pikorde is Divock Origi. Lukaku trok naar eigen zeggen al enkele keren zijn mond open van verbazing op training. “Divock is echt heel compleet. Hij bracht me al een paar keer onder de indruk.”

“In één tegen één-situaties is hij één van de betere in de kern. Bovendien heeft hij een goeie trap op doel met rechts en is hij héél snel. Op gebied van kracht moet hij nog vooruitgang boeken”, knipoogde Big Rom.

Het toptalent van Lille OSC kan ook rekenen op steun van Lukaku. “Ja, zeker. Ik ontferm me toch wel een beetje over hem. Ik zeg hem vaak dat hij moet luisteren naar de ervaren rotten. Hij heeft veel kwaliteiten, maar het belangrijkste is werken aan je mindere punten. Dat is iets dat ik hem ook heb meegegeven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties