De Blikvangers: Groep D - Costa Rica

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
De Blikvangers: Groep D - Costa Rica
Foto: © SC

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Costa Rica.

Door Sander De Graeve en Aernout Van Lindt

Celso Borges

Net als die andere superster - de geblesseerde Bryan Oviedo die niet fit raakt voor het WK - komt Celso Borges uit de gerenommeerde stal van Saprissa. Bij die ploeg haalde hij vijf prijzen binnen. Daarna trok hij, net als Oviedo, naar het hoge Noorden. Eerst bij Fredrikstad en nu bij AIK.

Borges is een centrale middenvelder die ook op de tien of zelfs in de spits terecht kan. Voor Costa Rica kwam hij al aan veertien goals.

Bryan Ruiz

Een speler die veel minder introductie nodig heeft voor de Belgische voetbalfan. Na zijn rol als smaakmaker bij AA Gent trok hij naar FC Twente. Daar werd hij landskampioen én topschutter. Die neus voor goals vond hij bij Fulham, dat hem uitleende aan PSV, niet echt terug.

Bij de nationale ploeg staat zijn kanon scherper. Hij scoorde in de laatste voorronde voor het WK drie doelpunten voor Los Ticos.

Joel Campbell

Het hoeft geen betoog dat Joel Campbell ook uit de Saprissa-stal komt. Vandaar trok hij vrij snel naar Arsenal, waar hij nog nooit echt voor speelde. Uitleenbeurten, dat kreeg hij wel.

Eerst naar Real Betis, dan naar Lorient en afgelopen seizoen naar Olympiakos. Daar wist hij de goal wel staan en ook voor de nationale ploeg scoorde hij al een aantal rozen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties