Toekomst Xavi lijkt buiten Barcelona te liggen

Caroline Tonnelier
| 11 reacties
Toekomst Xavi lijkt buiten Barcelona te liggen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na het aanstellen van Luis Enrique zou er wel eens een nieuw tijdperk kunnen aanbreken bij FC Barcelona. De coach wil het elftal immers verjongen en dat zou het einde kunnen betekenen van Xavi in het shirt van de Catalanen.

De middenvelder is een echt clubicoon: sinds zijn officieel debuut in augustus 1998 speelde hij al 723 wedstrijden voor de club waarbij hij ook zijn jeugdopleiding doorliep. In 2000 debuteerde hij ook voor de Spaanse nationale ploeg, waar hij op 34-jarige leeftijd nog steeds een vaste waarde is.

Ook bij Barcelona was Xavi afgelopen seizoen bepalend op het middenveld, maar Luis Enrique denkt aan Koke om hem op te volgen. Volgens Marca wil Barcelona door een vertrek van de 133-voudige international ook besparen op de loonkost. Met 13 miljoen euro bruto per jaar is Xavi, die nog een contract van twee seizoenen heeft, immers een van de grootverdieners bij de club. Er zou interesse voor hem zijn vanuit Qater en van New York City FC, dat ook David Villa al kon binnenhalen. Na het WK moet een gesprek tussen Luis Enrique en Xavi meer duidelijkheid brengen over de toekomst van de speler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties