Transfergeruchten van de dag: 10/06

Transfergeruchten van de dag: 10/06
Foto: © Photonews

Het seizoen zit er op en het WK is in zicht. Maar de clubs zijn druk bezig met het huiswerk voor de volgende voetbaljaargang. Welke spelers werden vandaag gelinkt aan een overgang? Of welke coaches staan op het punt om elders aan de slag te gaan.

Racing Genk heeft bijna twee Servische talenten beet. De broers Sergej en Vanja Milinkovic-Savic zouden een contract krijgen. De 17-jarige Vanja zou dan aan Vojdovina worden uitgeleend en de 19-jarige Sergej mag zijn opwachting bij de A-kern van de Limburgers maken, weet Het Nieuwsblad.

Cheikhou Kouyate heeft zowel een akkoord met Valencia als West Ham bereikt, maar The Hammers lijken een streepje voor te hebben. Engeland draagt sowieso de voorkeur weg van de Senegalese verdediger/middenvelder en Anderlecht zit al in een ver stadion met de onderhandelingen.

Zowel Arsenal als Queens Park Rangers willen Nigel de Jong terug naar Engeland halen. De 29-jarige De Jong speelde eerder voor Manchester City, maar de middenvelder heeft nog maar één jaar contract bij AC Milan en daar willen beide Londense clubs op inspelen.

Mario Mandzukic is niet gelukkig meer bij Bayern München en wil de club verlaten. De Kroaat vindt dat het spel van Pep Guardiola hem "niet zo ligt".

Opvallend geruchtje bij PSG. De Franse steenrijke club zou binnenkort wel eens Dani Alves kunnen verwelkomen. De Braziliaanse rechtsback van Barcelona heeft het na zes seizoenen wel gezien bij de Catalanen en wil eens nieuwe lucht opsnuiven. Dat zou wel slecht nieuws kunnen zijn voor Gregory van der Wiel.

Angel Di Maria zou dan weer Real Madrid willen verlaten. Zowel Manchester United als Arsenal willen de Argentijnse winger er graag bij hebben, maar voorlopig is het prijskaartje nog te hoog.

Het avontuur van Sloan Privat bij KAA Gent lijkt er al op te zitten. SM Caen heeft zich immers gemeld om de aanvaller voor een seizoen te huren. De Fransman was eerder in zijn thuisland al aan de slag bij FC Sochaux en Clermont Foot.

Brad Friedel zal ook volgend seizoen nog het keepersplunje van Tottenham Hotspur dragen. De Amerikaanse goalie bolt immers uit op White Hart Lane als doublure van Hugo Lloris. Hij verlengde zijn overeenkomst met een seizoen.

Atlético Madrid hoopt dan weer om Tino Costa terug naar Spanje te halen. De Argentijn ligt momenteel onder contract bij Spartak Moskou, maar los Colchoneros informeerden al naar de voorwaarden van de Argentijn.

Chelsea en Bayern München zitten achter Mehdi Benatia van AS Roma aan. De Duitsers speelden vooralsnog het kortst op de bal, maar de Romeinen hebben een telegram met 33 miljoen euro naar de prullenmand verwezen.

Luke Shaw voetbalt volgend seizoen wellicht voor Manchester United. De 18-jarige flankspeler – momenteel met de Engelse nationale ploeg in Brazilië – krijgt op Old Trafford immers een miljoenencontract onder de neus geschoven. Enig probleem: Southampton houdt vooralsnog het been stijf.

PSV wil Luuk de Jong opnieuw naar Nederland halen. Enig probleem: het prijskaartje van de noorderbuur. Borussia Mönchengladbach wil immers zo’n zeven miljoen euro op tafel zien verschijnen.

Joe Cole gaat de komende twee seizoenen voor Aston Villa voetballen. De flankaanvaller droeg de voorbije maanden het shirt van West Ham United, maar was einde contract.

AS Monaco hengelt al enkele maanden naar de diensten van Victor Valdés. De doelman – die momenteel herstellende is van een knieblessure – wil dan wel andere oorden opzoeken, maar volgens Marca ligt zijn toekomst zeker en vast niet in de ministaat.

Club Brugge heeft een oogje laten vallen op Damian Suarez. De Uruguayaanse verdediger ligt momenteel onder contract bij het Spaanse Elche en moet op Olympia de vertrokken Tom Hogli vervangen.

Blauw-zwart dreigt immers in één adem Thomas Meunier te verliezen. De éénvoudig Rode Duivel kon al rekenen op de interesse van VfL Wolfsburg, maar nu klopt ook Schalke04 aan op Olympia. Naar verluidt vraagt Club zo’n vijf miljoen euro voor de flankverdediger.

Anderlecht zou dan weer denken aan Muhamed Besic om de verdediging te versterken. De centrale verdediger ligt nog onder contract bij het Hongaarse Ferencvaros en is met Bosnië aanwezig op het WK.

Damien Duff speelt volgend seizoen in Australië. De ex-speler van Chelsea tekende een eenjarig contract bij Melbourne City, dat tussen oktober en december ook gebruik mag maken van David Villa. De Spanjaard wordt op uitleenbasis overgenomen van zusterclub New York City.

Real Madrid heeft dan weer geen haast om nieuwe spelers aan te trekken. De Champions Leaguewinnaar gaat alles rustig bekijken, zo gaf coach Carlo Ancelotti aan.

São Paulo wil Ricardo Kaká terug naar Brazilië halen. De 32-jarige middenvelder kan ook bij Milan blijven, maar een terugkeer naar zijn ex-club en thuisland is een optie.

Arsenal wil zich versterken met twee Fransen. Zowel Clement Grenier (Lyon) als Morgan Schneiderlin (Southampton) staan in de belangstelling van Arsène Wenger.

Valencia heeft zijn oog laten vallen op een Portugees talent van Benfica. Joao Cancelo is een 20-jarige rechtsachter en staat op de radar van een aantal clubs. De Spanjaarden moeten wel diep in de portefeuille tasten, want er hangt een prijskaartje van 30 miljoen euro rond de nek van Cancelo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties