De Belgische connectie: Groep E - Zwitserland

De Belgische connectie: Groep E - Zwitserland
Foto: © Photonews

In de huidige geglobaliseerde wereld is er wel een link tussen elke WK- ganger en België. En dus ook met Zwitserland. We hebben het over eerdere duels en over de Mario's. Lees het allemaal hier!

Door Aernout Van Lindt

WK 1962, EK 1984 en WK 1990

We kwamen de Zwitsers in de kwalificatierondes richting EK's of WK's al drie keer tegen. Richting WK 1962 toonden de Zwitsers zich sterker, de Duivelse generaties richting '84 of '90 (de gouden generatie met Scifo en co) wisten dat recht te zetten.

26 keer stonden beide landen al tegen elkaar op de grasmat: 12 keer won België, 8 keer Zwitserland. Een kleine bonus dus voor de Rode Duivels.

Mario Cantaluppi

Weinig Zwitsers in onze vaderlandse competitie. De meest kleurrijke uit de voorbije tien jaar was misschien wel Mario Cantaluppi, die vijf jaar geleden een 50-tal wedstrijden speelde voor STVV. In een grijs verleden was Cantaluppi ook Zwitsers international.

Mario Mutsch

En dan is er nog een andere Mario: Mario Mutsch. Hij speelt momenteel bij de Luxemburgse nationale ploeg en verdient zijn brood bij Sankt Gallen in de Zwitserse competitie. En Mutsch werd geboren in België, in Saint-Vith. Hij speelde zelfs nog bij Spa en La Calamine, alvorens in het buitenland zijn kans te gaan wagen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties