Waarom wordt België wereldkampioen?

Robby Morren
Robby Morren
| 18 reacties
Waarom wordt België wereldkampioen?
Foto: © Photonews

Morgen wordt het grootste voetbalfeest op onze planeet op gang getrapt. De Rode Duivels worden in het buitenland bestempeld als een belangrijke outsider, als schaduwfavoriet. Wij noteerden vijf redenen waarom België wereldkampioen wordt.

door Robby Morren

1 Talent

Marc Wilmots heeft de meest getalenteerde groep Rode Duivels ooit onder zijn hoede. “Als ze zich niet plaatsen voor 1/8ste finale, dan moeten ze een andere job gaan zoeken”, liet icoon Jean-Marie Pfaff zich ontvallen. We volgen hem. Zoveel talent samen in één team, het doet menig Belgisch voetballiefhebber -terecht- dromen. Met een marktwaarde van zowat 350 miljoen euro, zijn de Duivels de zesde duurste ploeg op het WK, zo becijferde HLN.

2 Wereldklasse in elke linie

In elke linie loopt wel een speler rond die tot de absolute wereldtop behoort en individueel het verschil kan maken. Denken we maar aan Courtois, Kompany, Witsel en Hazard. Bovendien laat het vormpeil van Lukaku enkel het beste vermoeden.

3 Topcompetities

“Natuurlijk is het een voordeel als je spelers wekelijks wedstrijden in de Engelse Premier League afwerken”, liet de Russische bondscoach Capello optekenen. Net dat is een grote sterkte van de huidige lichting Rode Duivels. Zij maken wekelijks het mooie weer in de sterkste Europese competities. Zij zijn het gewend om met druk om te gaan, op een hoog tempo en tegen sterke tegenstanders te voetballen.

4 Gunstige loting

We mogen niet klagen over de loting. Met Algerije, Rusland en Zuid-Korea als tegenstanders mag de loting best gunstig genoemd worden. Makkelijke wedstrijden zullen er niet zijn op het WK, maar zowat elke analist ziet België als favoriet voor de groepswinst. Terecht, durven we denken.

5 God kiest kant van de Duivels

Vanaf de 1/8ste finale moet het gebeuren in één wedstrijd. Details, de vorm van de dag en de nodige portie geluk worden dan levensbelangrijk. Een bal op de paal, een strafschop die wel of niet gefloten wordt, een rode kaart of een fout beoordeelde buitenspel. "Als alles meezit, kunnen we de finale spelen", klonk het bij aanvoerder Kompany. We hebben er alle vertrouwen in dat de voetbalgoden tijdens het WK voor één keer de kant van de Duivels kiezen, zodat we het nodige geluk aan onze zijde hebben om door te stoten tot die finale...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties